Protestele din „Vinerea Mâniei”: E șansa noastră de a ne elibera țara

Protest în numele lui Breonna Taylor
Protest în numele lui Breonna Taylor

Se anunță proteste de amploare într-unul dintre cele mai aglomerate orașe din lume. Regimul a trecut în ilegalitate toate protestele neautorizate.

Egiptul se pregătește pentru o altă zi de proteste, pe măsură ce se înfurie furia din cauza corupției și deteriorarea condițiilor de viață. Apelurile la demonstrații s-au înmulțit în ultimele zile, activiștii cerând participarea la ceea ce au numit mitingurile din „Vinerea Mâniei”.

Un fost contractor militar, Mohamed Ali, a menționat pe pagina sa de Facebook: „În fiecare zi, numărul nostru crește. Nu există nicio diferență între creștin și musulman, laic sau liberal, noi suntem poporul Egiptului. Aceasta este șansa noastră de a ne elibera țara”.

Ultimul val de proteste a venit după ce Ali, care trăiește într-un exil autoimpus, a solicitat săptămâna trecută ca oamenii să iasă în stradă pentru a comemora alte proteste similare desfășurate cu un an în urmă.

Protestele împotriva lui Sisi sunt mai vechi


În 2019, mii de oameni s-au adunat în orașe din toată țara cerând demisia lui el-Sisi în urma unui apel de protest al lui Ali. Într-un interviu acordat pentru Al Jazeera la începutul acestei luni, Ali a declarat că protestele de anul trecut au fost diferite, deoarece manifestanții s-au întors acasă, „ceea ce a permis regimului să-i aresteze. Dacă cinci milioane de oameni ar ieși în stradă, nimeni nu ar fi arestat deloc”.

Egiptul a scos în afara legii toate demonstrațiile neautorizate din 2013, după ce el-Sisi, în calitate de ministru al apărării, a condus răsturnarea de la putere a președintelui ales democratic, Mohamed Morsi, în urma demonstrațiilor de stradă, potrivit Al Jazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel