Protestele continuă în Egipt. Ciocniri violente între opozanţii şi simpatizanţii lui Mubarak - LIVE VIDEO

live cairo, egipt
live cairo, egipt

Mii de manifestanţi antiguvernamentali au petrecut din nou noaptea de marţi spre miercuri în piaţa Tahrir, din centrul capitalei Cairo, şi au reluat sloganurile prin care cer plecarea imediată a preşedintelui.

Miercuri după-amiază, au izbucnit confruntări între susţinători ai preşedintelui egiptean, Hosni Mubarak, şi manifestanţi care cer plecarea lui, în piaţa Tahrir din Cairo, centrul revoltei populare de nouă zile împotriva regimului său, informează Mediafax

Armata egipteană le-a cerut manifestanţilor să se întoarcă la casele lor, într-un comunicat difuzat de televiziunea de stat, în cea de-a noua zi a protestelor care solicită plecarea preşedintelui Hosni Mubarak de la putere.

Acest apel intervine la o zi după discursul solemn al preşedintelui, în care le-a spus că nu va mai candida la alegerile prezidenţiale, prevăzute pentru septembrie. Acest anunţ nu i-a convis pe protestatari să îşi continue mişcarea.

Aceste confruntări intervin la o zi după discursul solemn al preşedintelui, în care a anunţat că nu va mai candida la alegerile prezidenţiale, prevăzute pentru septembrie. Acest anunţ nu i-a convis însă pe protestatari să îşi întrerupă mişcarea.

Două banderole de dimensiuni mari sunt, în continuare, afişate în Piaţă. Pe una, în engleză, se poate citi "poporul vrea plecarea regimului", iar pe cealaltă, în arabă, adresată lui Mubarak, se poate citi "Cară-te!".

UPDATE: Susţinătorii şefului statului au aruncat cu blocuri de piatră în manifestanţi de pe acoperişurile clădirilor situate în jurul pieţei. Un jurnalist şi un fotograf AFP au văzut sute de persoane rănite, dintre care multe erau transportate pe umeri de camarazii lor.

LIVE STREAM - Al Jazeera

Citeşte şi:

Anderson Cooper, angajat al CNN, și echipa lui au fost agresați la Cairo

Armata egipteană către Mubarak: Nu vrem să sfârşeşti ca Ceauşescu. Pleacă în pace

Discursul televizat al lui Hosni Mubarak: Voi rămâne la putere, dar nu voi mai candida la prezidenţiale – VIDEO

Internaţionala Socialistă a exclus partidul lui Hosni Mubarak

Scenarii post-Mubarak, discutate de ElBaradei cu puterile occidentale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel