Protestele "Black Lives Matter", BLOCATE la Londra. Poliția se teme de violențe

Poliţia a impus restricţii sâmbătă protestatarilor mişcării "Black Lives Matter" (vieţile negrilor contează) şi grupurilor de extremă dreapta, pe fondul temerilor legate de violenţă în centrul Londrei, după ce mii de protestatari antirasism s-au alăturat vineri evenimentelor în toată Marea Britanie, relatează dpa.

Poliţia Metropolitană a desemnat zone separate în centrul Londrei pentru Black Lives Matter şi contraprotestele grupurilor de extremă dreapta, ordonând de asemenea terminarea tuturor protestelor până la ora 17:00 (16:00 GMT).

Sute de mii de persoane s-au alăturat protestelor în mare parte paşnice în ultimele trei săptămâni, dar media britanice şi mai mulţi politicieni au subliniat atacurile împotriva poliţiştilor comise de unii protestatari.

O dezbatere publică acerbă are loc de asemenea asupra deteriorării statuilor unor figuri istorice legate de comerţul britanic cu sclavi şi imperialism.

Multe persoane au protestat vineri la Londra şi în alte oraşe, în ciuda faptului că prim-ministrul Boris Johnson a denunţat că mişcarea a fost "deturnată de extremişti cu intenţii violente".

"Nu vom fi reduşi la tăcere", a postat sfidător grupul Black Lives Matter Londra pe Facebook.

Poliţia a avertizat de asemenea că participarea la protestele din Londra sâmbătă ar încălca regulile de distanţare socială legate de coronavirus în Marea Britanie, care limitează grupurile la maximum şase persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel