Protest spontan la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi

Protest spontan la un spital din Iaşi.

Aproximativ 100 de angajaţi ai Spitalului "Sf. Spiridon" din Iaşi au declanşat, vineri, un protest spontan, ei fiind nemulţumiţi că urmează să le fie impozitate retroactiv tichetele de masă, relatează Agerpres. 

Personalul auxiliar, îngrijitori şi infirmiere, şi-au oprit activitatea nemulţumiţi că li se impozitează banii pe care îi primesc în schimbul bonurilor de masă. 

"Protestăm deoarece cei din Legislativ au decis să impoziteze cu 45% indemnizaţia de hrană pe care au dat-o ei în locul bonurilor de masă, cum a fost convenit cu liderii de sindicat să primim. Au trimis ANAF pe capul acestei instituţii pentru a recupera aceşti bani, pentru că nu mai are bani bugetul ţării. Şi de unde poţi să îi iei din altă parte, decât de la plătitorii de taxe? Ne iau 45 la sută. Din ce am înţeles noi, este vorba chiar să ia aceşti bani din ultimele trei luni", a declarat unul dintre protestatari. 

Oamenii au mai spus că nu li se pare corect ca bonurile de masă să fie impozitate cu 40 % iar voucherele de vacanţă cu 10%. 

Protestul nu este organizat de sindicaliştii Sanitas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel