Protest magistrați. Carmen Dan: Toată lumea să înţeleagă

Carmen Dan
Carmen Dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a afirmat marţi că nu există informaţii la acest moment că protestul magistraţilor ar fi dus la blocarea unor dosare lucrate de poliţişti, sub coordonarea lor, dar a subliniat că acţiunea din Justiţie nu este de apreciat. 

„Poliţia de Frontieră continuă să îşi facă datoria. Eu sper să depăşim această perioadă şi toată lumea să înţeleagă că toate categoriile profesionale trebuie să îşi exercite atribuţiile cu responsabilitate. Nu ştiu dacă este salutar că o categorie, care e ţinută în primul rând de respectarea legii, este prima care o încalcă. Este greu să fac eu aceste aprecieri', a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan, întrebată despre protestul magistraţilor.

Prezentă la bilanţul activităţii pe 2018 a Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, Carmen Dan nu a dorit să comenteze despre motivele pentru care magistraţii protestează, afirmând însă că acţiunea acestora 'nu este un lucru de apreciat'. 'Pot doar să constat că nu este un lucru de apreciat şi îmi doresc ca foarte repede şi această categorie profesională să conştientizeze că este nevoie de contribuţia ei în egală măsură ca de contribuţia celorlalte instituţii ale statului', a precizat ministrul de Interne.

Întrebată dacă până în prezent i-au fost semnalate blocaje în anchetele poliţiştilor, aflate sub coordonarea procurorilor, ea a răspuns: 'Nu mi-au raportat colegii mei nicio astfel de situaţie. După cum am spus, noi continuăm să ne facem treaba. Sunt dosare pe care le instrumentează Poliţia Română, dosare pe care le instrumentează şi Poliţia de Frontieră, şi sper ca şi din cealaltă parte să existe reciprocitate'.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel