PROTEST la Chișinău. Maia Sandu: Hoții şi-au votat biletul în următorul Parlament

Sistemul electoral mixt a fost votat în lectură finală cu votul a 74 de deputați. Votarea s-a făcut în grabă, dat fiind faptul că afară, în fața Parlamentului, mai multe partide protestează împotriva acestui proiect.

După finalizarea procedurii de vot în rândul manifestanților au început primele altercații. SPPS a interzis accesul în sala plenului pentru colaboratorii Parlamentului, presă și pentru asistenții deputaților. Înștiințarea a fost făcută printr-un sms comun.

Fracțiunea PCRM a anunțat că părăsește sala înainte ca acest proiect să fie supus votului. PLDM a solicitat pauză de 30 de minute. PL a făcut declarații înainte de ședința Parlamentului în care a anunțat că se pronunță împotiva sistemului mixt.

"Hoții şi-au votat biletul în următorul parlament. Noi rămânem în fața Parlamentului şi vă așteptam pe toți cei care pot să se alăture", a scris Maia Sandu pe Facebook.

Precizăm că, Parlamentul a aprobat pe 5 mai în prima lectură inițiativa democraților supranumită „votul uninominal" și inițiativa socialiștilor privind „votul mixt". Astfel, Proiectul de lege a fost votat cu votul a 74 de deputați în prima lectură, scrie Deschide.md.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel