"Protest cu telecomanda" față de desființarea TVR Cultural

ateneu1
ateneu1

"Protest cu telecomandă. Un protest împotriva Inițiativa a fost luată după ce au apărut tot mai mulți susținători TVR Cultural pe rețelele de socializare. Simbolul protestatarului, susţinător al TVR Cultural, va fi o telecomandă. Protestul se va desfășura între 19:00 și 19:30, în fața Ateneului Român.

Prin "Protestul cu telecomandă" se atrage atenţia asupra "crizei instituţiilor publice de cultură din România, asupra crizei valorilor care devine profundă în societatea românească, dar şi asupra faptului că zona culturală românească este supusă presiunilor puterii politice, care încearcă limitarea spaţiului cultural" a precizat ARCEN.

De asemenea, se va semnala o problemă importantă a situației mass-media din România care este plină de divertisment politic, kitsch, ignoranţă, non-valoare şi agresivitate. TVR Cultural este singurul post de televiziune apolitic de întâlnire a intelectualilor.

ARCEN organizează acest protest deoarece consideră că desființarea postului nu este o soluţie pentru redresarea economică a Televiziunii Române, din contră ar putea avea consecințe grave asupra mediului cultural din România.

Pe internet a fost semnată o petiţie împotriva desfiinţării TVR Cultural, postată vineri pe site-ul petitieonline.ro, care a strâns până în prezent peste 5.400 de semnături.

TVR Info şi TVR Cultural îşi vor înceta emisia, iar misiunea TVR Cultural va fi preluată de TVR 2 şi TVR 3, conform Programului de redresare economică a Televiziunii Române, adoptat vineri de Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv).

Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al Televiziunii Române a declarat că va avea loc o contracție "temporară" a TVR Info n TVR 1 şi a TVR Cultural în TVR 2 (care va fi redenumit TVR 2 Cultural) şi în TVR 3, până la plata datoriilor SRTv. În prezent, TVR are o datorie cumulată de aproximativ 145 de milioane de euro, iar periaoda necesară achitării datoriilor este estimată la 7,5 ani a declarat Claudiu Săftoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel