Protest 10 august. Băsescu: Abuz extraordinar. Se urmărește un joc

Fostul preşedinte, senatorul Partidului Mişcarea Populară (PMP) Traian Băsescu, susţine că Parlamentul European nu poate discuta despre mitingul din 10 august pentru că este un caz în anchetă şi recomandă ca Parchetul General să preia orice investigaţie pe acest subiect, de la structurile sale.

"Dacă venim la conflictul din 10 august, ce poate dezbate Parlamentul European atâta timp cât evenimentele se află în ancheta organelor de anchetă ale statului român? Nimic. Ar fi un abuz extraordinar să se întâmple aşa ceva.

Statul român a reacţionat la evenimente, face ancheta, că o face mai bine sau mai prost, este o altă socoteală. Dar nu poate veni Parlamentul European, săptămâna viitoare, să ia în discuţie un caz în anchetă", a afirmat Traian Băsescu, sâmbătă seara, la România TV.

Potrivit senatorului PMP, "se urmăreşte un joc", prin faptul că există trei dosare legate de evenimentele din 10 august şi recomandă Parchetului General să preia investigaţia.

"Convingerea mea este că nu vor scăpa huliganii, nu vor scăpa neanchetaţi, pe de o parte. Pe de altă parte, mă întreb, având în vedere că este un caz atât de important pentru toţi românii să ştim ce s-a întâmplat acolo, mă întreb de ce avem cazuri dispersate între ei, dosare pe entităţi, Sectorul 1, Parchet General, DIICOT.

Parchetul General are dreptul prin lege să preia de la structurile inferioare orice investigaţie. De ce nu se face un singur dosar? Chiar faptul că se lasă în trei dosare, poate o să mai apară şi un al patrulea, arată că se urmăreşte un joc. Ori nu e în regulă. E prea important dosarul ca să nu fie preluat de Parchetul General şi cu asta se închide subiectul. E un tratament egal pe tot evenimentul", a mai spus Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel