Proprietarul British Airways cumpără compania spaniolă Air Europa pentru un miliard de euro

Grupul IAG, care deţine mai multe companii aeriene, în special British Airways, a anunţat luni preluarea companiei spaniole Air Europa pentru un miliard de euro în numerar, o tranzacţie care îi va extinde prezenţa în Spania, unde IAG deţine deja transportatorul aerian naţional Iberia şi operatorul low-cost Vueling, transmite Reuters. 

Air Europa deserveşte 69 de destinaţii interne şi internaţionale, inclusiv în Europa şi pe distanţe lungi în America Latină, SUA, Caraibe şi Africa de Nord. 'Preluarea Air Europa va aduce IAG o nouă companie competitivă, eficient din punct de vedere al costurilor, va consolida poziţia Madridului de hub european şi va permite IAG să devină lider pe piaţa Atlanticului de Sud', a declarat directorul general de la IAG, Willie Walsh.

Anul trecut, Air Europa a realizat o cifră de afaceri de 2,1 miliarde euro şi un profit operaţional de 100 milioane euro. Tot în 2018, Air Europa a transportat 11,8 milioane pasageri cu o flotă de 66 de avioane. Pe fondul înăspririi normelor de mediu pentru companiile aeriene din întreaga lume, această tranzacţie este ultimul semnal că transportatorii europeni se uită spre vest pentru a creşte traficul şi veniturile. Luna trecută, Norwegian Air, a treia mare companie low-cost din Europa, a semnat un parteneriat cu JetBlue Airways care va pune la dispoziţia pasagerilor europeni zboruri directe spre 100 de oraşe din SUA, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel