Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail redactia@dcnews.ro și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Proiectul Palas Iași, cea mai amplă dezvoltare de regenerare urbană din România. Valoarea se ridică la jumătate de miliard de euro

Investiția IULIUS în centrul Iașului depășește 470 de milioane de euro. 

Vor fi aproximativ 75.000 mp de noi spații office clasa A, ce voz găzdui 10.000 de angajați, ceea ce va ajuta revitalizarea unor zone centrale subdezvoltate. Pe lângă clădiri verzi și parc, sunt și soluţii de fluidizare a traficului și accese pietonale. 

 

Primul proiect mixed-use din România

 

Recent, compania IULIUS a primit aprobarea autorităților pentru dezvoltarea de noi proiecte în Iași, care vizează extinderea primului proiect mixed-use din România, ansamblul Palas, inclusiv prin reconversia unor zone centrale subdezvoltate din proximitate și integrarea lor în principalul pol de business din regiune. Odată cu aceste noi dezvoltări, Palas Iași va ajunge la o valoare a investiției de aproape jumătate de miliard de euro, cea mai mare din țară alocată unui proiect de regenerare urbană, și va reda comunității un areal în prezent nevalorificat și în degradare.

Peste 10.000 de locuri de muncă

 

Noua investiție a companiei IULIUS se va ridica la peste 160 de milioane de euro, într-o primă etapă. Incluzând proiectul Palas, care până în prezent a presupus investiții de aproximativ 310 milioane de euro, infuzia de capital a companiei IULIUS în Iaşi va depăși 470 de milioane de euro. Aportul financiar substanțial se traduce în numeroase beneficii pentru întreaga comunitate: dezvoltarea celui mai mare centru de afaceri din regiune cu încă 75.000 mp de noi spații office clasa A, crearea a peste 10.000 de locuri de muncă, fluidizarea traficului prin realizarea de noi accese auto şi pietonale şi modernizarea arterelor existente, locuri de parcare suplimentare, piste pentru biciclete și zone pentru parcarea acestora, dar și noi parcuri.

În extinderea Palas va fi inclusă o clădire de birouri cu o suprafață închiriabilă de 17.000 mp și 10 etaje, care va fi integrată în proiect prin amenajarea de spații verzi și conexiuni pietonale. De asemenea, un imobil office cu o suprafață de 5.600 mp și șase etaje se construiește în prezent în cadrul ansamblului. Acesta va beneficia de terase exterioare circulabile amenajate în trepte și va fi livrat pe piață în acest an.

Transformarea zonei centrale

 

Totodată, demersul are rolul important de a transforma o zonă centrală a Iașului (Sf. Andrei), actualmente subdezvoltată, fragmentară și în degradare, într-una metropolitană. Acest lucru se va realiza prin construirea unui proiect amplu, UBC Campus, o clădire de birouri cu mai multe tronsoane, desfăşurată pe orizontală şi cu un regim de înălţime de maximum 7 etaje. Suprafața închiriabilă a campusului va fi de aproximativ 51,000 mp și este conceput ca un proiect mixt integrat, cu funcțiuni office, retail și relaxare. Totodată, au fost reglementate un hotel și o clădire rezidențială, a căror înălțime va avea tot maximum 7 etaje. Într-o etapă ulterioară, în aceeași zonă, pentru restul amplasamentului, compania IULIUS va susține organizarea unui concurs internațional de urbanism și arhitectură, a cărui soluție privind o nouă clădire de birouri va fi integrată în proiect. Noua investiție va reda comunității această zonă aflată în contrast cu centrul unui oraș european și o va face atractivă atât pentru comunitate, cât și pentru investitori.

Proiectul presupune investiţii de peste 3 milioane de euro în lucrări de infrastructură, care vor avea un aport important la creșterea conectivităţii și accesibilităţii zonei: va fi creată o nouă arteră de circulație, care va conecta două mari bulevarde centrale, iar alte străzi adiacente vor fi lărgite şi modernizate. Mai mult, compania IULIUS pune accent pe dezvoltarea mobilității urbane și pe decongestionarea traficului prin încurajarea deplasării cu mijloace alternative de transport, astfel că vor fi amenajate noi accese pietonale și peste 1.000 mp piste pentru biciclete. Investiții consistente vor fi realizate și în vederea modernizării infrastructurii de utilități publice și creării de noi rețele.

25 de milioane de euro, pentru parcarea subterană

 

Alte 25 milioane de euro vor fi alocate amenajării de noi locuri de parcare subterane, care, alături de spațiile disponibile deja în ansamblul Palas, vor face ca, în zona centrală a Iașului, comunitatea să beneficieze de 3.200 de locuri de garare. Acestora li se adaugă și crearea a peste 500 de spații de parcare pentru biciclete.

Noul proiect include și o componentă „green", o investiție de peste 3 milioane de euro în noi spații verzi, care vor include fântâni arteziene, alei pietonale, arbori şi plante variate. De amenajarea lor se va ocupa aceeaşi echipă internațională de specialiști care a proiectat parcurile din Palas și Iulius Town Timișoara.

Noile spații office sunt proiectate în conformitate cu principiile „clădirilor verzi", fiind prevăzute cu sisteme, aparatură și echipamente de ultimă generație, cu un consum redus de energie. Acestea vor livra un total de aproximativ 75.000 de mp de spații office clasa A, ceea ce va duce la consolidarea centrului de business al Iașului, care va atrage noi companii și va susține planurile de creștere ale celor deja prezente. Totodată, cele peste 10.000 de noi locuri de muncă vor contribui la reţinerea talentelor în Iaşi şi vor oferi oportunități de carieră pentru absolvenții universităților din oraş.

Astfel, compania IULIUS continuă misiunea începută la Iași prin inaugurarea ansamblului Palas, primul proiect mixed-use din România și singurul din regiunea de nord-est a țării, noua investiție de amploare susţinând dezvoltarea economică și socială a orașului și contribuind la creșterea nivelului de trai.

Despre Palas Iași

 

Palas Iași reprezintă cea mai mare și mai dinamică destinație de business din afara Capitalei, care include șase clădiri de birouri clasa A, cu o suprafață totală de peste 70.000 mp, în care își desfășoară activitatea peste 50 de companii și aproximativ 8.000 de angajați. Totodată, include Palas Mall și Palas Shopping Street cu peste 270 de magazine, un parc de peste 5 hectare, cea mai mare parcare subterană din România, cu 2.500 de locuri, restaurante și cafenele tematice, cel mai mare food court din regiune, centru de evenimente cu cinci săli premium, amfiteatru în aer liber și numeroase facilități de entertainment. Palas este principala atracție de shopping și petrecere a timpului liber din regiune și atrage anual peste 19 milioane de vizitatori.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.23
YesMy