Proiecte de peste 2,5 miliarde de lei în Vaslui

Consiliul Judeţean Vaslui are în derulare, în stadiul de evaluare şi în pregătire proiecte de dezvoltare în valoare de peste 2,5 miliarde de lei, au anunţat, vineri, reprezentanţii instituţiei. Pentru un număr de 20 de proiecte au fost deja semnate contractele de finanţare, valoarea totală a investiţiilor fiind de 900 de milioane de lei.

"Valoarea proiectelor aflate în evaluare, în număr de 12, este de 42 de milioane de lei, iar în pregătire sunt trei proiecte a căror valoare este de aproximativ 1,6 miliarde de lei. În această valoare ponderea covârşitoare o are proiectul pentru infrastructura de apă şi apă uzată, pe care SC Aquavas urmează să îl depună pe Programul Operaţional Infrastructură Mare. Profilul proiectelor este foarte vast, acoperă aproape toate domeniile de dezvoltare cuprinse în strategia judeţului Vaslui", a declarat directorul executiv al Direcţiei de Dezvoltare şi Cooperare din cadrul CJ Vaslui, Mihaela Chircu.

Proiectele vor fi finanţate în cea mai mare parte din bani de la Uniunea Europeană şi vizează în principal dezvoltarea infrastructurii de drumuri şi a infrastructurii de apă şi apă uzată. Totodată, vor fi finanţări pentru gestionarea deşeurilor, pentru dezvoltarea infrastructurii sanitare, educaţionale şi sociale dar şi proiecte pentru investiţii în resursa umană, au informat reprezentanţii CJ Vaslui. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel