Programul de tomate 2019. Când se vor recolta primele roşii româneşti

Rosii
Rosii

Programul de tomate 2019 începe, deja, să îşi arate roadele. Primele roşii vor fi recoltate în scurt timp. 

Numărul fermierilor înscrişi anul acesta în programul de tomate româneşti în spaţii protejate este cu peste 1.000 mai mare faţă de anul precedent, iar primele roşii vor fi recoltate săptămâna viitoare, potrivit şefului Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) Olt, Dragoş Drăghicescu. 

Cei mai mulţi fermieri înscrişi în programul "Tomata" sunt din localităţi din zona de sud a judeţului Olt, pe primul loc fiind comuna Izbiceni, urmată de Tia Mare, Cilieni, ambele cu mai mult de 500 de legumicultori care cultivă tomate în spaţii protejate. 

"Direcţia Agricolă Olt a încheiat pe 20 martie sesiunea de înscriere în programul Tomata 2019. Programul s-a dovedit şi în acest an un succes, astfel că la această dată sunt înscrişi un număr de 5.250 de fermieri. Localităţile cu cei mai mulţi fermieri sunt următoarele: Izbiceni - 1.124, Tia Mare - 790, Cilieni - 697, Scărişoara - 497, Giuvărăşti - 389, Gârcov - 303, Rusăneşti- 288, Vădăstriţa - 240, Pleşoiu - 212, Strejeşti - 124; Băbiciu - 79. În alte localităţi, sub 50 de fermieri înscrişi în program. Primele roşii româneşti, din judeţul Olt, vor fi recoltate şi puse în vânzare de săptămâna viitoare", a spus Dragoş Drăghicescu. 

În Olt, cei mai mulţi fermieri înscrişi în programul Tomata 2019 sunt din Izbiceni



În ce priveşte comuna Izbiceni, unde sunt cei mai mulţi fermieri înscrişi în programul "Tomata 2019", în mai mult de o jumătate din gospodării sunt solarii cu roşii şi majoritatea covârşitoare a localnicilor au accesat fonduri europene sau guvernamentale pentru investiţii în legumicultură, potrivit primarului Marian Gulie. 

Primarul Marian Gulie a arătat că înscrierile în programul Tomata sunt atât de numeroase în comună şi datorită faptului că o parte dintre localnici au solarii pe suprafeţe mari şi acest fapt le-a permis să se înscrie atât ca persoane fizice, pentru o suprafaţă cultivată, cât şi ca persoane juridice (PFA-uri etc.) pentru o altă suprafaţă cultivată. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel