Profesorii își primesc banii tăiați de Boc. Descarcă cererea pentru bani

Profesorii din toate școlile și universitățile publice din România au motiv de bucurie. 

PSD a inițiat legea 85/2016 prin care profesorii din învățământul de sta primesc drepturile salariale pentru perioada octombrie 2008- mai 2011. 

Vizat de lege este personalul didactic și didactic auxiliar din învățământul public, preuniversitar și universitar.  Guvernul Cioloș nu a susținut inițiativa, dar a fost aprobată de Camera Deputaților în calitate de for decizional și promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Modelul de cerere care trebuie depus la angajator pentru recuperarea sumelor este prevăzur în normele de aplicare a legii. Sumele vor fi plătite eșalonat pe o perioadă de cinci ani, astfel: în primul an se plătește 5%, în al doilea an 10%, în al treilea an 25%, în al patrulea an 25% și în al cincilea an 35%. 

Profesorii pensionați primesc banii într-o singură tranșă. Profesorii care urmează să se pensioneze după aplicarea legii primesc banii eșalonat. Legea se aplică și profesorilor care sunt încadrați în sistemul de plată cu ora. Dacă în perioada vizată de lege, profesorul și-a schimbat locul de muncă, primește diferențele salariale de la fiecare unitate unde a fost încadrat. 

Iată cum arată cererea pe care trebuie s-o completeze orice profesor: 

(w670)

(ia cu mouse-ul documentul și trage-l pe ecran)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel