Profesor musulman, acuzat de rasism în legătură cu coronavirusul

Un ministru din Singapore acuză un profesor musulman de "rasism" în legătură cu coronavirusul.

Ministrul justiţiei şi internelor din Singapore a acuzat vineri un profesor de religie musulman de comentarii "rasiste" şi "xenofobe" antichineze în legătură cu situaţia creată de coronavirus, care a ucis 636 de persoane şi a infectat peste 30.000 în China, relatează dpa.

Anchetă în legătură cu remarcile profesorului

Ministrul singaporez, K Shanmugan, a anunţat pe Facebook că ministerul pe care îl conduce va lansa o anchetă în legătură cu remarcile profesorului Abdul Halim Abdul Karim potrivit cărora coronavirusul ar fi o pedeapsă divină pentru politicile Chinei din regiunea Xinjiang, unde organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului susţin că sunt ţinuţi în lagăre 1 milion de uiguri musulmani.

Ministrul a calificat de asemenea drept "profund rasistă" sugestia că răspândirea coronavirusului are la origine obiceiurile de igienă personală ale chinezilor şi a subliniat că "societatea trebuie să adopte o poziţie clară împotriva unor astfel de comentarii".

30 de cazuri de infectare cu coronavirus în Singapore

În Singapore au fost confirmate 30 de cazuri de infectare cu coronavirus, iar alte peste 400 de persoane sunt în carantină.

Circa trei sferturi din populaţia de 5,7 milioane din Singapore este de origine chineză şi urmează de regulă alte religii, în timp ce 14%, cu altă origine etnică, în bună parte etnici malaezieni şi indieni, sunt musulmani.

Epidemia cu coronavirus a dus la creşterea sentimentelor antichineze în Asia

Într-un comunicat pe tema coronavirusului, Asociaţia profesorilor de religie islamică din Singapore i-a îndemnat pe adepţii islamului din oraşul-stat să nu atribuie "niciun incident nefericit acţiunilor vreunei părţi", citează Agerpres.

Epidemia cu coronavirus a dus la creşterea sentimentelor antichineze în Asia, peste 1 milion de oameni semnând până la sfârşitul lui ianuarie petiţii online pentru interzicerea accesului vizitatorilor chinezi în Coreea de Sud şi Malaezia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel