Produse de mestecat și jucării pentru câini, studiu de ultimă oră. Ce s-a descoperit

Rodica Mitu / 14 aug 2019 / 13:46 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

O cercetare de ultimă oră poate stabili un nou standard de siguranță pentru produsele de mestecat și jucăriile pentru câini.

Un studiu realizat de Universitatea din Pennsylvania a analizat forțele necesare pentru apariția fracturilor dentare canine, oferind astfel un nou standard pentru evaluarea consistenței produselor de mestecat și jucăriilor pentru câini.

Cercetarea, finanțată de Mars Petcare, a analizat intensitatea maximă pe care dinții câinilor o pot suporta înainte de a se rupe și a arătat că aceasta corespunde forței de mestecare pe care o are un câine domestic de talie medie. Rezultatele oferă dovezi clinice solide cu privire la faptul că obiectele de mestecat cu o consistență dură pot prezenta un risc pentru fracturarea dinților canini, datorită forțelor mari cu care câinii le mestecă.

De câțiva ani, medicii stomatologi veterinari și-au exprimat îngrijorarea cu privire la legătura dintre obiectele dure de mestecat și numărul tot mai mare de fracturi, cerând sprijin pentru cercetări necesare în acest domeniu. Norman Johnston, fostul președinte al Colegiului European de Stomatologie Veterinară și director clinic DentalVets, a declarat: "Ne confruntăm cu tot mai multe cazuri de fracturi dentare, cauzate deseori de produse mult prea dure. Aceste fracturi apar cel mai des la dinții principali și pot provoca disconfort și dureri mari câinilor".

Rezultatele studiului oferă producătorilor o metodologie de evaluare a produselor pentru a stabili care dintre ele pot provoca fracturi dentare.

Un nou standard de siguranță

 

Profesorul Alex Reiter, cel care a condus cercetarea, a declarat: "Rezultatele acestui studiu au demonstrat că suntem capabili în prezent să analizăm produsele pentru a determina dacă pot sau nu provoca fracturi dentare. Studiul oferă oportunitatea de a crea un nou standard de siguranță a texturii și sperăm că, în viitor, toate produsele de mestecat și jucăriile pentru câini vor fi fabricate în așa fel încât să putem reduce sau chiar să eliminăm riscul fracturilor".

În acord cu viziunea "O lume mai bună pentru animalele de companie", Mars își dorește să colaboreze cu alți producători, comercianți și medici veterinari pentru a introduce un nou standard în industrie, având în vedere că nu există o limită universală în ceea ce privește duritatea obiectelelor de mestecat și a jucăriilor pentru câini.

"Produsele de mestecat și jucăriile reprezintă o componentă importantă în îngrijirirea câinilor și îi încurajăm pe posesorii de animale de companie să continue să folosească produsele sigure disponibile pe piață. Cu toate acestea, cercetarea a arătat că unele produse pot afecta sănătatea danturii câinilor", a adăugat Marie-Louise Bennett, Director de Comunicare Științifică în cadrul Mars Petcare. "De ani de zile analizăm consistența produselor noastre, dar această cercetare oferă industriei o direcție de evaluare a siguranței tuturor produselor de mestecat și jucăriilor de pe piață. De asemenea, oferă producătorilor posibilitatea de a lucra alături de medici veterinari pentru a dezvolta produse inovatoare care pot fi mestecate în siguranță de câini, oferind, totodată, beneficii importante de igienă orală."

Concluziile studiului s-au bucurat de susținerea medicilor veterinari specialiști, printre care și Colin Harvey, directorul Veterinary Oral Health Council (VOHC®), care declară că cercetarea ofera o bază știintifică pentru determinarea limitelor recomandate de duritate pentru jucăriile de mestecat și pentru recompensele comestibile pentru câini, lucru care ar reduce numărul fracturilor dentare.

Aceste descoperiri și standarde sunt susținute de medicii veterinari specializați în stomatologie, precum și de Consiliul Sanitar Veterinar pentru Sănătate Orală, instituție care a revizuit cercetarea.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26