Producătorii germani renunță la motoarele pe combustie

Pompa motorina benzina
Pompa motorina benzina

Este puțin probabil ca producătorii auto germani să dezvolte noi motoare cu combustie în șase ani deoarece își concentrează investițiile în domeniul vehiculelor electrice și fără șofer, a afirmat joi Wolfgang Schaefer, directorul financiar al Continental AG, al doilea mare producător european de componente auto și anvelope, transmit DPA, Reuters și Automotive News.

Companii cum ar fi Volkswagen, Daimler și BMW se confruntă cu presiuni pentru reducerea emisiilor motoarelor diesel, în urma scandalului emisiilor (Dieselgate).

Miercuri, mai mulți miniștri și directori ai unor companii auto germane s-au întâlnit pentru a găsi metode prin care să se reducă poluarea în orașe, să fie eliminate interdicțiile care vizează autovehiculele diesel și să reabiliteze reputația industriei auto germane. De asemenea, acordul de miercuri include înființarea unui fond care va promova un transport sustenabil în orașe și subvenții pentru cei care renunță la vehiculele diesel mai vechi.

Producătorii auto Volkswagen, Daimler și BMW au acceptat să actualizeze în Germania sistemele software la 5,3 milioane de vehicule diesel, pentru a reduce nivelul poluării. Costurile sunt estimate la cel puțin 500 de milioane de euro (592 de milioane de dolari),

Continental, care produce regulatoare de motoare diesel pentru evacuarea gazelor de eșapament și senzori pentru măsurarea nivelului de oxid de azot, se așteaptă ca din 2023 firmele auto germane să renunțe la eforturile de a dezvolta noi motoare cu combustie.

"Va fi dezvoltată din nou o nouă generație de motoare cu combustie dar după aceea, aproximativ în jurul anului 2023, nu vor fi mai fi dezvoltate altele deoarece nu se justifică din punct de vedere economic deoarece accentul se va pune pe vehiculele electrice și fără șofer", a explicat Wolfgang Schaefer, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel