Procurorul lui Dan Voiculescu, anchetat de CSM pentru exercitarea funcției cu rea-credință

Secția pentru procurori în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât să verifice activitatea procurorului Emilian Eva, procurorul care a instrumentat dosarul "Telepatia", în care Dan Voiculescu este judecat pentru modul în care a fost privatizat Institutul de Cercetări Alimentare.

Procurorul Emilian Eva este cercetat de încălcarea mai multor articole din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor. Emilian Eva este acuzat,  conform art. 99 lit.t, de exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență și manifestări care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu.

Tergiversarea dosarului

Pe data de 7 mai, Secția de procurori în materie disciplinară a analizat pentru prima dată plângerea împotriva lui Emilian Eva. De atunci, plângerea a fost încă de două ori reprogramată pe ordinea de zi a aceleiași secții (pe 4 iunie și 9 iulie).

Citește și: DOSARUL ICA: Cum acuză DNA pe cine nu are nicio legătură cu privatizarea

Inspectorii CSM au considerat că sunt suficiente motive pentru a supune dezbaterii în ședința din data de 17 septembrie 2014 activitatea procurorului Emilian Eva, sedință în care vor fi administrate probe.

Nu este însă prima dată când asupra magistratului Emilian Eva planează acuzații de exercitare cu rea-credință a funcției.

Procurorul Emilian Eva a mai fost cercetat de Inspecția Judiciară a CSM pentru modul în care își exercită atribuțiunile de serviciu. Procurorul a fost acuzat că ar fi solicitat instanței interceptarea telefonică a procurorului Vasilii Pretula de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, însă unul dintre numerele de telefon ascultate îi aparținea, de fapt, fiicei acestuia.

Citește și: Dan Voiculescu: Kovesi pune presiune pe completul de judecată

Emilian Eva a fost cercetat în septembrie 2013 pentru abuz în serviciu și de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a României pentru folosirea unor practici ilegale de procurare a mijloacelor de probă. (Vezi facsimilele).

Procurorul Emilian Eva a fost acuzat de unii martori din dosarul "Telepatia" de un comportament abuziv în timpul audierilor arătând că li s-a indus/cerut ce anume să declare, în special împotriva lui Dan Voiculescu - țina principală a anchetatorilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel