Procurorii SUA, anchetă pentru un ministru din SUA

Procurorii americani i-au pus sub acuzare pe un fost ministru turc și pe fostul manager general al unei bănci de stat turce pentru conspirație în vederea evitării sancțiunilor SUA contra Iranului, transmite Reuters.

Această punere sub acuzare extinde cazul care îl vizează pe omul de afaceri turco-iranian Reza Zarrab, specializat în tranzacții cu aur, cu privire la evitarea sancțiunilor, caz care a alimentat tensiunile între Washington și Ankara.

Noile acuzații se referă la fostul ministru al economiei turc Zafer Caglayan și pe fostul manager general al Halkbank, Suleyman Aslan, precum și la alte două persoane.

Acești sunt acuzați de 'conspirație pentru a folosi sistemul financiar din SUA în vederea realizării de tranzacții de sute de milioane de dolari' în numele guvernului de la Teheran și al altor entități iraniene, care au fost interzise de sancțiunile SUA.

De asemenea, ei sunt acuzați că au mințit autoritățile americane în legătură cu tranzacțiile, recurgând la spălări de bani și fraudarea mai multor instituții financiare prin ascunderea adevăratei naturi a tranzacțiilor respective.

Zarrab a fost arestat în martie 2016, iar în martie acest an un director-general adjunct al Halkbank a fost pus sub acuzare în același caz.

După arestarea lui Suleyman Aslan, Halkbank a anunțat că operațiunile și tranzacțiile sale respectă pe deplin normele turce și internaționale, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel