Prinţul William şi soţia sa, Kate, întrevederi cu oficiali pakistanezi în prima zi a vizitei regale

Prinţul William şi soţia sa, Kate, aveau prevăzute marţi întrevederi cu oficiali pakistanezi şi urmau să rostească discursuri la un eveniment public, în prima zi a vizitei cuplului regal britanic în Pakistan, au anunţat surse oficiale pakistaneze, relatează dpa.

Peste 1.000 de militari şi membri ai forţelor de ordine au fost desfăşuraţi pentru a asigura o zonă "roşie" extrem de fortificată la Islamabad, unde cuplul regal a rămas după sosirea sa luni seara, arată Agerpres.

Ducele şi ducesa de Cambridge aveau programată marţi la prânz o întâlnire cu premierul Imran Khan, a declarat pentru dpa un oficial din cabinetul prim-ministrului.

Totodată, este planificată o întâlnire separată cu preşedintele Arif Alvi, a anunţat Ministerul de Externe pakistanez, fără a da detalii despre momentul şi locul întâlnirii din motive legate de securitate.

Prinţul William şi Kate vor participa, de asemenea, la un eveniment caritabil organizat pentru tineri, a adăugat ministerul, precizând că cei doi sunt aşteptaţi să rostească discursuri cu această ocazie.

În prima etapă a turneului lor în Pakistan, prinţul William şi soţia sa, Kate, au vizitat marţi o şcoală de fete din Islamabad, arătându-şi astfel susţinerea pentru educaţia femeilor într-o ţară profund patriarhală, relatează AFP.

William şi Kate au petrecut aproximativ jumătate de oră în această şcoală publică, unde învaţă circa 1.000 de eleve de diferite vârste, de la şcoala primară la liceu.

Ei au fost apoi escortaţi de forţe de securitate la o clădire a activiştilor de mediu din Islamabad, urmând ca apoi să se întâlnească cu premierul Imran Khan, un prieten al regretatei prinţese Diana, mama prinţului William.

După ce vor petrece o zi în capitala pakistaneză, cuplul urmează să se îndrepte către oraşul Lahore (est) unde au programate vizite la o moschee din secolul al XVII-lea şi la un fort.

William şi Kate vor merge apoi joi în oraşul Chitral, din nordul Pakistanului, unde se vor întâlni cu membri ai comunităţilor afectate de schimbările climatice, potrivit înaltei comisii britanice din Islamabad.

Cuplul regal britanic a fost primit pe covorul roşu luni la aeroport, unde au fost întâmpinaţi de mai mulţi miniştri, diplomaţi, oficiali guvernamentali şi ai serviciilor de securitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel