Principesa Margareta, discursul din Parlament

Dacă românii vor reuşi să se ridice la înălţimea morală a strămoşilor, vor "birui" prezentul şi vor şti să "îşi scrie" viitorul, a declarat miercuri, în plenul Parlamentului, Principesa Margareta, în cadrul şedinţei festive consacrată celebrării Centenarului "Iaşi - Capitala Regatului României 1916-1918 şi Oraş al Marii Uniri". 

Principesa Margareta a vorbit despre importanţa istorică a evenimentului. 

"Acum un secol, Regele Ferdinand a condus ţara în momentele cele mai grele ale istoriei noastre. Străbunicul meu şi-a câştigat numele de 'Întregitorul' pentru că alături de bravii săi soldaţi şi de naţiune a luptat pentru împlinirea românilor - Marea Unire", a afirmat ea. 

Potrivit acesteia, sesiunea găzduită miercuri de Parlament, "instituţia fundamentală a democraţiei şi libertăţilor noastre", are o semnificaţie "profundă". 

"În afară de onorarea trecutului, evenimentul de astăzi arată, în aceste timpuri incerte şi pline de pericole, că România este o ţară inteligentă, stabilă, care preţuieşte continuitatea, care construieşte viitorul pe temelia trecutului şi care poate deveni un exemplu de echilibru şi măsură în continuare", a adăugat Principesa Margareta. 

Ea a afirmat că "a aduce astăzi omagiu regilor noştri, a comemora sacrificiul armatei şi a manifesta recunoştinţa faţă de naţiunea română este aşadar o datorie patriotică şi civică". 

Principesa Margareta a punctat că evenimentul aniversar este şi o "inspiraţie pentru viitor". 

"Pentru mine, sesiunea de astăzi a Parlamentului nu este o comemorare, ci o inspiraţie pentru viitor. Regele Ferdinand şi Regina Maria sunt părinţii istoriei noastre moderne. Dacă vom reuşi să ne ridicăm la înălţimea morală a strămoşilor noştri, noi vom birui prezentul şi vom şti să ne scriem viitorul", a subliniat ea.

[citeste si]

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy