Primul proces din lume împotriva inteligenței artificiale. ChatGPT, acuzat de defăimare, după ce a scris că un primar a luat mită și a făcut închisoare

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Un primar din Australia pregătește primul proces din lume pentru defăimare pe tema conținutului AI.

Un primar regional australian a spus că poate da în judecată OpenAI dacă nu corectează afirmațiile false ale ChatGPT. Inteligența artificială a spus despre primar că a executat o pedeapsă de închisoare pentru luare de mită, în ceea ce ar fi primul proces pentru defăimare împotriva serviciului de text automatizat, conform TheGuardian.

Brian Hood, care a fost ales primar al orașului Hepburn Shire, la 120 km nord-vest de Melbourne, în noiembrie anul trecut, a devenit îngrijorat de reputația sa când locuitorii i-au spus că ChatGPT l-a numit în mod fals vinovat într-un scandal de mită de la începutul anilor 2000.

Totuși, Hood a fost cel care notificat autoritățile cu privire la darea de mită unor oficiali și nu a fost niciodată acuzat, au spus avocații care îl reprezintă.

Avocații au spus că au trimis o scrisoare de îngrijorare proprietarului ChatGPT, OpenAI, pe 21 martie. OpenAI are la dispoziție 28 de zile pentru a remedia erorile despre clientul lor sau pentru a se confrunta cu un posibil proces pentru defăimare.

OpenAI, care are sediul în San Francisco, nu a răspuns încă la scrisoarea juridică a lui Hood.

Dacă Hood dă în judecată OpenAI, probabil că ar fi prima dată când o persoană va intenta un proces împotriva proprietarului ChatGPT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel