Primesc salarii mari deşi lucrează doar trei ore pe zi. Vezi în ce țară

.
.

Angajaţii dintr-o ţară europeană primesc salarii mari chiar dacă la un program normal lucrează efectiv doar trei ore pe zi, întrucât alocă o oră pentru pauze şi prânz, iar alte trei pentru discuţii, transmiteAcest lucru a fost fcut public de către şeful companiei americane Titan International, Maurice Taylor.

Taylor a publicat miercuri o scrisoare deschisă în cotidianul financiar francez Les Echos, adresată ministrului responsabil de industrie, Arnaud Montebourg. Atacul şefului Titan International la productivitatea scăzută a angajaţilor francezi ar putea relansa în Franţa dezbaterea privind declinul competitivităţii ţării, scrie Financial Times.

 "Angajaţii francezi primesc salarii mari, dar lucrează numai trei ore. Primesc o oră pentru pauze şi pentru prânz, vorbesc trei ore şi lucrează trei. Le-am spus asta în faţă angajaţilor membri de sindicat. Mi-au răspuns că ăsta este stilul francez!", a afirmat Taylor, preşedinte şi director general la Titan International.

 Franţa se confruntă cu un val de închideri de fabrici şi concedieri în sectorul industrial de la câştigarea alegerilor, în mai anul trecut, de către actualul preşedinte, Francois Hollande. Noul preşedinte francez a intrat de mai multe ori în conflict cu companiile. Anul trecut, Hollande a acuzat producătorul de oţel ArcelorMittal că a minţit şi a afirmat că nu mai este binevenit în Franţa. De asemenea, a criticat puternic grupul auto PSA Peugeot Citroën, confruntat cu probleme.

Şeful Titan a criticat şi SUA, afirmând că statul american "nu este mai bun decât cel francez".

Titan a cheltuit milioane de dolari cu procese împotriva companiilor din China, din cauza ajutoarelor de stat, a adăugat şeful companiei americane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel