Primele sondaje după revolta din Franța. Ce se întâmplă cu Macron

[] []

18 dec 2018 / 22:29
Salveaza PDF Comentarii
Macron
Macron

Cota de popularitate a lui Emmanuel Macron scade la 23% în decembrie, potrivit ultimului sondaj, în plin protest violent al ''Vestelor galbene''.

În plină mișcare a "Vestelor galbene", cota de popularitate a președintelui Franței a scăzut la 23%, conform unui sondaj Ifop publicat duminică, 16 decembrie în Le Journal du Dimanche. O scădere de 2 puncte față de luna noiembrie. Procentajul celor care se declară satisfăcuți de Emmanuel Macron scade de la 25 %  la 23% în timp ce procentajul celor nemulțumiți crește de la 73 la 76.

Mai în detaliu, procentul celor "foarte satisfăcuți " rămâne stabil, 4% și celor "mai degrabă satisfăcuți" scade de la 21% la 19%. Printre "nemulțumiți", cei "mai degrabă nesatisfăcuți" sunt mai puțin numeroși decât în noiembrie (31% contra 34%). Cei "foarte nemulțumiți" reprezintă 45% din numărul de participanți la sondaj față de 39% din luna noiembrie.

Sondajul a fost realizat prin telefon, între 7 și 15 decembrie, pe un eșantion de 1943 de persoane reprezentative pentru populația franceză în conformitate cu metoda cotei.

Vezi și: Franţa: Haos pe autostrăzi, 'vestele galbene' au dat foc la cabine de taxare

Proteste "veste galbene". Macron, dezbatere majoră în Franța

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27