Primarul municipiului Iaşi a avut o întrevedere cu noul ambasador al Regatului Ţărilor de Jos

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a avut joi o întrevedere, la Palatul Roznovanu, cu noul Ambasador al Regatului Ţărilor de Jos la Bucureşti, Roelof van Ees.

La întâlnire au mai participat Wijnand Marchal, şeful Departamentului Economic, şi Ana - Maria Androne, coordonator de proiecte de cultură în cadrul reprezentanţei diplomatice olandeze. Aflat la început de mandat, ambasadorul Roelof van Ees vizitează Iaşiul pentru prima oară, în programul său figurând întâlniri cu autorităţile locale, cu reprezentanţi ai firmelor olandeze care activează în Iaşi, dar şi participarea la câteva sesiuni din cadrul Festivalului Internaţional pentru Literatură şi Traducere, unde va discuta cu autori olandezi traduşi în limba română.

'Ambasadorul s-a arătat fascinat de frumuseţea şi diversitatea oraşului, de numărul mare de clădiri restaurate sau în curs de restaurare şi a subliniat faptul că existenţa unui zbor direct Iaşi - Eindhoven reprezintă o bună oportunitate pentru promovarea zonei Iaşiului ca destinaţie turistică. La rândul său, primarul Mihai Chirica a prezentat Iaşiul drept un centru multicultural, deschis, tolerant, în care coexistă numeroase etnii, diferite culturi şi confesiuni religioase.

Discuţiile au vizat şi continuarea bunelor relaţii existente cu Ambasada Regatului Ţărilor de Jos, atât în domeniul agriculturii şi al educaţiei vocaţionale în acest domeniu, în special prin intermediul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară 'Ion Ionescu de la Brad' din Iaşi, cât şi al schimburilor economice, tehnologice şi aplicaţiilor smart city. Nu în ultimul rând, diplomatul olandez şi-a manifestat dorinţa de a participa la evenimentele culturale organizate la Iaşi', se arată într-un comunicat de presă emis de Primăria Iaşi. Pe 11 septembrie, noul ambasador al Regatului Ţărilor de Jos, Roelof van Ees, şi-a prezentat scrisorile de acreditare preşedintelui Klaus Iohannis, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel