Primar PSD Bistrița: Proiecte PNDL obținute politic

Primarul PSD al municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, a declarat vineri, în timpul unei vizite în teren, că pentru a obţine finanţare prin PNDL pentru cele trei proiecte depuse a primit "sprijin politic", indicându-l pe liderul judeţean al social-democraţilor, Radu Moldovan, ca reuşind să "impună" aceste obiective pe listă. 

"Sigur că sprijinul a fost politic pentru a obţine cele trei proiecte şi spun foarte clar: Radu Moldovan (preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud - n.r.), care este la nivel naţional într-o funcţie politică importantă, în Comitetul naţional, şi a reuşit să impună şi cele trei proiecte de la Bistriţa, în afară de celelalte", a afirmat Creţu. 

Întrebat dacă alocările prin PNDL s-au făcut pe criterii politice, primarul municipiului Bistriţa a răspuns că a fost vorba de "lobby". 

"Eu spun că selectarea proiectelor în cadrul PNDL s-a făcut şi pe bază de lobby, n-am spus altceva. N-ar trebui să fie aşa, dar, pe finanţările care au fost în perioada Guvernului Boc, n-am obţinut niciun leu", a replicat edilul bistriţean. 

Ovidiu Creţu spune că ar fi vrut să apeleze la fondurile europene pentru a realiza obiectivele propuse, însă modificările din ghiduri au făcut imposibilă obţinerea unor finanţări. 

"Eu am avut reţineri (faţă de PNDL - n.r.) şi proiectele care sunt pe PNDL le-am pregătit pentru POR, pentru că, din experienţa din anii trecuţi, am crezut că nu este nimeni aşa de bătut în cap să modifice nişte lucruri care au fost bune, care au funcţionat, aşa cum au funcţionat ele. Lucrurile s-au schimbat în rău şi am ajuns, practic, fără soluţie (...) - discutăm de fondurile europene", a spus primarul. 

Municipiul Bistriţa este prins în PNDL cu trei proiecte, pentru care ar urma să se aloce de la bugetul de stat aproximativ 68 milioane lei: drum de acces şi utilităţi aferente unui viitor complex sportiv şi de agrement în localitatea componentă Unirea, reabilitarea şi modernizarea liceului de muzică şi consolidarea şi modernizarea principalului corp de clădire al Colegiului Naţional "Liviu Rebreanu", încadrat ca monument istoric de importanţă naţională, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel