Prima infecție din Franța, în DECEMBRIE. Mărturiile doctorului pacientului

Un pacient diagnosticat cu pneumonie în împrejurimile Parisului, pe 27 decembrie 2019, ar fi avut coronavirus, a transmis un doctor francez.

Un pacient diagnosticat cu pneumonie în împrejurimile Parisului, pe 27 decembrie 2019, ar fi avut coronavirus, a transmis un doctor francez, conform BBC.

Dr. Yves Cohen a explicat presei franceze că o probă biologică luată la acel moment a fost testată recent, iar rezultatul a venit pozitiv pentru Covid-19. Pacientul, care s-a recuperat complet de atunci, a spus că nu avea nicio idee că a luat virusul fiindcă nu a călătorit în zonele de origine ale acestuia.

Virusul a vizitat Europa cu o lună mai devreme decât se credea

Aceste vești înseamnă că virusul a ajuns în Franța, deci și în Europa, cu o lună mai devreme decât se credea înainte.

Dr. Cohen care conduce secția de urgențe de la Spitalele Avicenne și Jean-Verdier de lângă Paris, a spus că pacientul era un bărbat de 43 de ani din Bobigny, la Nord-Est de Paris.

El suferea de ceea ce s-a aflat mai apoi că sunt simptomele coronavirusului, incluzând tuse seacă, febră și dificultăți respiratorii. El a fost internat în spital pe 27 decembrie, la 4 zile înainte ca oficiul regional din China al Organizației Mondiale a Sănătății să fie informat despre o pneumonie de cauză necunoscută în Wuhan.

Familia bărbatului

Doctorul a continuat, spunând că doi dintre copiii pacientului s-au îmbolnăvit la rândul lor, însă soția nu a arătat vreun simptom. Cu toate acestea, dr. Cohen a subliniat că soția pacientului lucra la un supermarket din preajma aeroportului Charles de Gaulle și ar fi putut intra în contact cu oameni care au venit recent din China.

„De obicei, clienții vin direct din aeroport, cărând încă bagajele cu ei", a spus soția pacientului.

De ce contează atât de mult acest lucru? Fiindcă, până acum, s-a crezut că prima infecție de la om la om pe continentul european a fost la un german care a fost contaminat de un coleg chinez care a vizitat Germania între 19 și 22 ianuarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel