Prezidenţiale, vot în diaspora. Dăncilă: Dacă în trei zile se fac iar cozi, nu mai este explicabil

VOT DIASPORA timp de TREI ZILE, lege corectă sau discriminare. Lucian Bolcaș: Șansele la CCR
VOT DIASPORA timp de TREI ZILE, lege corectă sau discriminare. Lucian Bolcaș: Șansele la CCR

Premierul demis Viorica Dăncilă a afirmat, sâmbătă, la Arad, că secțiile de vot în Diaspora s-au dublat și că dacă se fac iar cozi și nu se va putea vota în trei zile, acest lucru nu va mai putea fi explicabil.

„ Pentru votul în diaspora, știți foarte bine că am aprobat votul prin corespondență și trei zile de vot. S-a dublat numărul secțiilor de votare, avem 855 de secții de votare în diaspora, deci dacă în trei zile nu putem vota și iar se fac cozi, nu cred că mai este explicabil acest lucru. Poate că oamenii planifică în așa fel încât să poată vota în cele trei zile. Noi vrem un vot în diaspora care să nu îi umilească pe români, de aceea am și aprobat aceste trei zile, de aceea am și dublat numărul secțiilor de votare. Este dreptul fiecărui român, fie că se află în interiorul granițelor țării, fie în exterior.

Am discutat cu românii din diaspora, aceste măsuri s-au luat în urma discuțiilor, deci am încercat să facem tot ce este omenește posibil ca oamenii să poată vota decent și toți românii din diaspora să își poată exprima dreptul la vot”, a spus Dăncilă, la Arad, transmite Mediafax.

Primul tur al alegerilor prezidențiale în străinătate are loc între 8-10 noimebrie și între 22-24 are loc cel de-al doilea. În țară, primul scrutin are loc pe 10 noimebrie, iar cel de-al doilea, 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel