BBC. Prezentator TV, ameninţări cu moartea

Un prezentator BBC, care poartă acelaşi nume ca rapperul Nick Conrad, autorul unei înregistrări video cu mesajul 'spânzuraţi-i pe albi' ce a declanşat un val de indignare în Franţa, a mărturisit vineri că a primit ameninţări ca urmare a acestei omonimii.

 Oamenii au apelat la Twitter pentru a-şi exprima frustrarea şi furia lor împotriva lui Conrad şi, în loc să le adreseze lui, eu sunt cel care le primeşte, a declarat în emisiunea sa matinală Nick Conrad, prezentator în cadrul unei staţii locale a BBC. El a adăugat că a primit 'ameninţări cu moartea în franceză'. Nu sunt rapperul francez Nick Conrad. Mi-am petrecut ultimele 20 de minute traducând ameninţările cu moartea!', a precizat prezentatorul care a condamnat în totalitate versurile melodiei intitulată 'PLB'. Procuratura din Paris a lansat miercuri o anchetă pentru provocare în mod public la comiterea unei crime sau a unui delict după difuzarea clipului video al rapperului puţin cunoscut până în prezent.

Mesaje rasiste, în cântece

Într-un interviu acordat Le Parisien, muzicianul a afirmat că a intenţionat să inverseze rolurile omului alb şi omului negru şi a subliniat că şocul a fost intenţionat, însă nu la un asemenea nivel, precizează AFP. În clipul ulterior retras de pe YouTube, Nick Conrad - care este de culoare - se plimbă noaptea prin suburbia unui oraş recitând apeluri la uciderea de albi şi a copiilor lor, iar un cor intonează 'spânzuraţi-i pe albi'. 'Guvernul condamnă cu cea mai mare fermitate cuvintele pline de ură şi revoltătoare ale lui @jazzconrad. Cei care le difuzează poartă o grea responsabilitate şi trebuie să reacţionăm cât mai repede', a declarat pe Twitter purtătorul de cuvânt al guvernului, Benjamin Griveaux. 'Condamn pe deplin aceste cuvinte şi aceste atacuri abjecte', a transmis pe Twitter şi ministrul de interne Gerard Collomb, subliniind că administraţia sa se ocupă de eliminarea respectivului conţinut de pe reţelele sociale. Gruparea antirasistă Licra a denunţat la rândul său 'acest apel rasist la crimă, abject şi incredibil de violent', în timp ce lidera extremei drepte, Marine Le Pen, a afirmat că incidentul demonstrează că în Franţa există 'rasism împotriva albilor'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel