BBC. Prezentator TV, ameninţări cu moartea

Un prezentator BBC, care poartă acelaşi nume ca rapperul Nick Conrad, autorul unei înregistrări video cu mesajul 'spânzuraţi-i pe albi' ce a declanşat un val de indignare în Franţa, a mărturisit vineri că a primit ameninţări ca urmare a acestei omonimii.

 Oamenii au apelat la Twitter pentru a-şi exprima frustrarea şi furia lor împotriva lui Conrad şi, în loc să le adreseze lui, eu sunt cel care le primeşte, a declarat în emisiunea sa matinală Nick Conrad, prezentator în cadrul unei staţii locale a BBC. El a adăugat că a primit 'ameninţări cu moartea în franceză'. Nu sunt rapperul francez Nick Conrad. Mi-am petrecut ultimele 20 de minute traducând ameninţările cu moartea!', a precizat prezentatorul care a condamnat în totalitate versurile melodiei intitulată 'PLB'. Procuratura din Paris a lansat miercuri o anchetă pentru provocare în mod public la comiterea unei crime sau a unui delict după difuzarea clipului video al rapperului puţin cunoscut până în prezent.

Mesaje rasiste, în cântece

Într-un interviu acordat Le Parisien, muzicianul a afirmat că a intenţionat să inverseze rolurile omului alb şi omului negru şi a subliniat că şocul a fost intenţionat, însă nu la un asemenea nivel, precizează AFP. În clipul ulterior retras de pe YouTube, Nick Conrad - care este de culoare - se plimbă noaptea prin suburbia unui oraş recitând apeluri la uciderea de albi şi a copiilor lor, iar un cor intonează 'spânzuraţi-i pe albi'. 'Guvernul condamnă cu cea mai mare fermitate cuvintele pline de ură şi revoltătoare ale lui @jazzconrad. Cei care le difuzează poartă o grea responsabilitate şi trebuie să reacţionăm cât mai repede', a declarat pe Twitter purtătorul de cuvânt al guvernului, Benjamin Griveaux. 'Condamn pe deplin aceste cuvinte şi aceste atacuri abjecte', a transmis pe Twitter şi ministrul de interne Gerard Collomb, subliniind că administraţia sa se ocupă de eliminarea respectivului conţinut de pe reţelele sociale. Gruparea antirasistă Licra a denunţat la rândul său 'acest apel rasist la crimă, abject şi incredibil de violent', în timp ce lidera extremei drepte, Marine Le Pen, a afirmat că incidentul demonstrează că în Franţa există 'rasism împotriva albilor'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel