Preşedintele german va participa la comemorarea a 80 de ani de la începutul celui de-al doilea război mondial. E invitat şi Trump

Preşedintele german Frank Walter Steinmeier va lua parte la evenimentele de comemorare a 80 de ani de la începutul celui de-al doilea război mondial care vor avea loc în septembrie în Polonia, ceea ce creează posibilitatea unei întâlniri, în premieră, între şeful statului german şi liderul de la Casa Albă, Donald Trump, relatează joi dpa.

Biroul preşedintelui german a confirmat joi că Steinmeier va lua parte la evenimentele comemorative de la 1 septembrie, ziua când Germania nazistă a invadat Polonia, în 1939.

Preşedintele polonez Andrzej Duda i-a invitat la comemorare atât pe Steinmeier, cât şi pe Trump.

Andrzej Duda şi Frank Walter Steinmeier se vor întâlni mai întâi la Wielun, oraş bombardat şi distrus aproape complet de aviaţia germană la primele ore ale zilei de 1 septembrie 1939. Circa 1200 de civili au fost ucişi.

Se consideră că atacul de la Wielun a început cu câteva minute după cel de la Gdansk, care a marcat debutul oficial al celui de-al doilea război mondial.

Steinmeier şi Trump nu s-au întâlnit personal până acum. În 2016, când Steinmeier era ministru de externe, l-a calificat pe Trump, pe atunci candidat la preşedinţia SUA, drept "predicator al urii".

Deşi a fost recent în vizită în SUA împreună cu soţia sa Elke Buedenbender, Steinmeier nu s-a dus şi la Washington, pentru a-l întâlni pe preşedintele republican.

Miercuri, Casa Albă a confirmat că preşedintele SUA Donald Trump şi soţia sa Melania urmează să călătorească în Polonia pentru a lua parte la comemorare. Potrivit Varşoviei, el se va afla în Polonia între 31 august şi 2 septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel