Preşedintele Cehiei vrea să anuleze recunoaşterea Kosovo de către ţara sa

Preşedintele ceh Milos Zeman a declarat că vrea să retragă recunoaşterea de către ţara sa a statului Kosovo, relatează miercuri agenţia de ştiri CTK, preluată de dpa.

Zeman a declarat, în cadrul unei vizite la Belgrad, că va discuta despre respectiva decizie cu reprezentanţi ai guvernului şi parlamentului ceh.

El a adăugat că un stat ai cărui lideri sunt criminali de război nu ar trebui să facă parte din comunitatea ţărilor democratice.

Liderul din Kosovo Ramush Haradinaj s-a retras în luna iulie după ce a fost citat de un tribunal de la Haga care investighează presupusele crime comise de albanezii din Armata de eliberare din Kosovo în timpul războiului de independenţă faţă de Serbia.

Belgradul îl acuză de comiterea unor atrocităţi împotriva sârbilor în timpul războiului din 1998-1999 şi ulterior. Tribunalul nu a precizat încă de ce este acuzat.

În timpul războiului, Haradinaj a fost unul dintre principalii comandanţi ai Armatei de eliberare din Kosovo a etnicilor albanezi. El a fost deja exonerat de acuzaţii de către Tribunalul penal internaţional pentru fosta Iugoslavie.

Cu o majoritate albaneză de 90%, Kosovo şi-a declarat independenţa faţă de Serbia în 2008. În prezent, 108 ţări recunosc noul stat.

Belgradul revendică însă în continuare suveranitatea asupra acestui teritoriu şi, cu sprijinul Moscovei, blochează obţinerea de către Kosovo a statutului de membru ONU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel