Președintele Camerei Reprezentanților din SUA promite să susțină ajutorul pentru Israel și Ucraina

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, a promis că va încerca să avanseze ajutorul pentru Israel și Ucraina în această săptămână, pe măsură ce crește presiunea asupra sa de a obține aprobarea Camerei pentru un pachet de securitate națională care include finanțarea pentru cele două țări.

Johnson, republican, este deja sub o presiune politică imensă din partea colegilor săi de partid, în timp ce încearcă să îmbine sprijinul divizat al Partidului Republican pentru ajutorarea Ucrainei în apărarea sa împotriva invaziei Moscovei. Președintele Camerei a amânat deja timp de două luni un pachet suplimentar de 95 de miliarde de dolari, scrie Euronews.com.

Atacul Iranului asupra Israelului din duminică dimineață a crescut presiunea asupra lui Johnson, dar i-a oferit și o oportunitate de a sublinia urgenta aprobării finanțării. Johnson a spus pentru Fox News Channel că el și republicanii "înțeleg necesitatea de a sta alături de Israel" și că va încerca să avanseze ajutorul în această săptămână.

Liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, a declarat la o conferință de presă că președintele Joe Biden a avut o convorbire telefonică duminică cu principalii republicani și democrați din Camera Reprezentanților și Senat, inclusiv Johnson. Democratul din New York a spus că există un consens "printre toți liderii că trebuie să ajutăm Israelul și Ucraina și acum sperăm că putem rezolva acest lucru și să facem asta în săptămâna viitoare".

Casa Albă a declarat că Biden "a discutat despre necesitatea urgentă ca Camera Reprezentanților să adopte cât mai curând pachetul suplimentar de securitate națională". Președintele Camerei a exprimat sprijinul său pentru legislația care ar structura unele dintre fondurile pentru Kiev sub formă de împrumuturi, ar deschide calea pentru ca SUA să acceseze activele Băncii Centrale Ruse și ar include alte schimbări de politică. Johnson a cerut, de asemenea, Administrației Biden să ridice pauza privind aprobările pentru exporturile de gaze naturale lichefiate și uneori a cerut schimbări de politică la granița SUA cu Mexicul.

În prezent, singurul pachet cu sprijin larg bipartizan în Congres este proiectul de lege adoptat de Senat, care include aproximativ 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina și 14 miliarde de dolari pentru Israel.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională al Casei Albe, John Kirby, a cerut președintelui Camerei să pună acest pachet "pe cale cât mai curând posibil".

"Nu ne-am mai amintit ce se întâmplă în Ucraina", a declarat Kirby la NBC. "Dar în noaptea trecută s-a subliniat semnificativ amenințarea la care este expus Israelul într-o vecinătate foarte, foarte dificilă".

Într-o adresă nocturnă, Zelenskyy a subliniat că Ucraina are nevoie de ajutor din partea aliaților săi cu apărarea aeriană, precum Israelul. "Aviația modernă și-a demonstrat eficiența, sistemele moderne de apărare aeriană pot proteja vieți - acest lucru a fost demonstrat în Orientul Mijlociu. Întreaga lume vede ce este o apărare reală. Vede că este posibil. Și întreaga lume a văzut că Israelul nu a fost singur în această apărare. Și când Ucraina spune că aliații săi nu trebuie să-și închidă ochii la rachetele și dronele ruse, înseamnă că trebuie să acționeze, și să acționeze puternic".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel