Preşedinta Camerei Reprezentanţilor a SUA califică drept "scandaloasă şi inumană" situaţia migranţilor de la frontiera cu Mexicul

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor a Statelor Unite, Nancy Pelosi, a calificat joi drept "scandaloasă şi inumană" situaţia miilor de migranţi de la frontiera dintre Mexic şi SUA, cu prilejul unei vizite în Guatemala, transmite AFP.

"Să fie clar, ceea ce se întâmplă la frontiera (de sud a SUA) este scandalos", a afirmat Nancy Pelosi într-o conferinţă de presă la Ciudad de Guatemala.

Potrivit acesteia, migranţii sunt trataţi "într-un mod inuman" care "contravine" valorilor americane.

Vizita în Guatemala a liderei democrate, unul din principalii critici ai politicii preşedintelui Donald Trump cu privire la imigraţie, a fost menită să verifice dacă această ţară este în măsură să primească migranţi, în baza acordului încheiat la sfârşitul lui iulie cu SUA. Delegaţia condusă de Pelosi şi-a continuat turneul în Salvador şi Honduras.

Semnarea respectivului acord a stârnit proteste în Guatemala, unde opozanţi şi ONG-uri au atenţionat că această ţară, în care 60% din populaţie trăieşte sub pragul sărăciei, nu poate primi în condiţii adecvate, aşa cum prevede acordul, migranţi care încearcă să ajungă în SUA.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25