Presa rusă: Rebelii pregătesc un atac chimic împotriva Israelului

siria rebeli
siria rebeli

Rebelii sirieni se pregătesc să lanseze un atac chimic împotriva Israelului din zone controlate de guvernul lui Bashar al-Assad, potrivit unor surse citate de Russia Today, postul apropiat lui Vladimir Putin și plătit din bani publici.

Vladimir Putin refuză în continuare să creadă că regimul de la Damasc a folosit arme chimice împotriva propriilor cetățeni. De la începutul crizei siriene privind armele chimice, Russia Today a publicat mai multe materiale care sugerau că la originea atacurilor cu gaz sarin se află de fapt rebelii și nu guvernul. Alegațiile le erau întreținute de lipsa unor dovezi concrete venite din partea SUA, care au convingerea însă că Bashar al-Assad a ucis 1429 de persoane printr-un atac cu substanțe chimice.

Știrea RT vine la scurt timp după ce ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a propus ca arsenalul chimic al Siriei să intre sub control internațional, pentru a se evita intervenția militară a Vestului.

Consilierul pe probleme de Apărare al SUA, Susan Rice, a declarat că Damascul a folosit arme chimice împotriva propriilor cetățeni, iar asta este o amenințare și pentru cei mai apropiați parteneri ai SUA din Orientul Mijlociu, Israel. RT scrie că afirmația a fost făcută de Rice la scurt timp după publicarea știrii privind ”provocarea” rebelilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel