Presa nord-coreeană elogiază conducerea lui Kim Jong Un cu prilejul aniversării partidului unic

Principalul ziar al regimului din Coreea de Nord a elogiat joi conducerea lui Kim Jong Un şi a îndemnat la strângerea rândurilor în jurul acestuia, cu prilejul celei de-a 74-a aniversări a Partidului Muncitorilor, unica formaţiune care guvernează ţara, transmite EFE.

'Maxima autoritate a partidului este echivalentă cu autoritatea absolută a iubitului nostru lider suprem, tovarăşul Kim Jong Un, iar conducerea sa este un sprijin etern pentru partidul nostru şi revoluţie', subliniază un editorial al cotidianului Rodong, prilejuit de aniversarea de joi.

Publicaţia arată că, în ciuda conspiraţiilor brutale generate de forţe ostile şi a provocărilor, 'victoriile repetate ale impetuozităţii noastre socialiste reprezintă o dovadă clară a puterii unităţii noastre'. Totodată textul cere 'strângerea' în jurul lui Kim pentru 'a consolida unitatea' şi 'linia revoluţionară'.

Această strângere a rândurilor are loc la puţine zile după ce Coreea de Nord a spus că discuţiile despre denuclearizare cu Statele Unite sunt suspendate deoarece, potrivit regimului, această ţară a continuat să susţină, la negocierile purtate la finalul săptămânii trecute la Stockholm, un model de dezarmare care nu este pe placul Phenianului. Nord-coreenii au cerut americanilor să-şi modifice poziţia dacă Washingtonul doreşte o nouă întâlnire la final de octombrie în capitala suedeză.

Izolata ţară asiatică sărbătoreşte în fiecare an Partidul Muncitorilor, însă majoritatea analiştilor susţin că, dat fiind că anul acesta nu este o aniversare 'rotundă' (terminată în 0 sau 5), manifestările vor fi mai discrete. La aniversarea de anul trecut, Kim Jong Un a mers la Palatul Soarelui Kumsusan pentru a a aduce un omagiu rămăşiţelor îmbălsămate ale tatălui şi bunicului său, acesta din urmă fondator al regimului, o vizită care în acest an nu a fost raportată până acum de presa de stat, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel