Ziar german, pro-Iohannis: Ponta, măsuri populiste, reputație dubioasă

Cotidianul german Sueddeutsche Zeitung publică duminică, în ediția electronică, un articol despre alegerile prezidențiale din România. Jurnaliștii germani descriu lupta prezidențială drept una între un "plagiator" și un neamț cu trecut nepătat.

Sueddeutsche Zeitung, ziar liberal care, potrivit Wikipedia, are 1 milion de cititori pe zi, scrie că în campania electorală din România au fost din abundență investigații anticorupție și acuzații de spionaj. "Acum românii au de ales între un profesor de liceu etnic german și actualul premier, o persoană cu reputație dubioasă", scriu nemții.

Sueddeutsche Zeitung îl descrie pe Iohannis drept un etnic german în vârstă de 55 de ani, ocolit de scandaluri în ultimii 14 ani. Trecutul său curat și faptul că a atras mai multe investiții germane la Sibiu i-au stimulat ascensiunea către scena politică națională. Potrivit sondajelor, este de așteptat ca Iohannis să primească 30% din sufragii.

Jurnaliștii nemți punctează că Ponta este favoritul acestor alegeri. Sueddeutsche Zeitung scrie că premierul a promovat în campanie măsuri populiste și a promis o creștere a salariilor în 2015 și 400 de terenuri de fotbal. Astfel de promisiuni sunt însă problematice pentru că România se sprijină într-un credit de 20 de miliarde euro de la FMI, adaugă cotidianul.

Sueddeutsche Zeitung mai scrie că scandalurile din apropierea premierului, precum cel în care este implicat socrul său, Ilie Sârbu, l-ar putea costa voturi.

NYT: Alegerile din România, sub semnul acuzațiilor de spionaj. DNA doboară baroni ce păreau de neatins

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel