Preotul rus care a condus slujbe de pomenire pentru Navalnîi, retrogradat

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Un preot rus care a oficiat o slujbă de pomenire pentru liderul opoziției Alexei Navalnîi a fost suspendat din conducerea slujbelor și i s-a ordonat să facă trei ani de „penitență”. Persecuția persoanelor asociate cu Navalnîi continuă chiar și după moartea acestuia.

Dmitri Safronov a oficiat mai multe slujbe de pomenire, numite panihida în rusă, la mormântul lui Navalnîi. De asemenea, preotul a condus o slujbă luna trecută pentru a marca 40 de zile de la moartea liderului opoziției într-o colonie penală îndepărtată dincolo de Cercul Arctic, scrie The Guardian.

Într-o declarație de miercuri, eparhia Moscovei a Bisericii Ortodoxe Ruse a precizat că Safronov va fi retrogradat la rangul de cititor al psalmilor, i se va interzice să poarte cruce și va fi trimis la o altă biserică din regiunea Moscovei, unde va sluji o „penitență” de trei ani. La sfârșitul acestei perioade, se va lua o decizie cu privire la posibila sa defrocare formală, „în funcție de feedback-ul primit de la locul său de slujire”, se arată în document.

Nu a fost oferit niciun motiv oficial pentru pedeapsă, iar Safronov nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii.

„În lipsa unor informații oficiale, interdicția poate fi legată doar de slujba de pomenire pe care se spune că părintele Dmitri a oficiat-o pentru Alexei Navalnîi”, a scris Ioann Burdin, un preot care a fost amendat și apoi defrocat după ce a criticat războiul din Ucraina.

Într-o postare pe rețelele de socializare, Iulia Navalnaia, soția regretatului lider al opoziției, a confirmat că Safronov a condus o slujbă de pomenire la mormântul acestuia și a făcut un apel către susținătorii săi să doneze bani familiei lui Safronov. „Îi sunt foarte recunoscătoare”, a scris ea. „Să-l ajutăm pe el și pe familia lui”.

Rusia a continuat să-i persecute pe susținătorii lui Navalnîi. Sute de persoane au fost arestate la priveghiuri improvizate în orașe din Rusia în zilele de după moartea sa.

Leonid Volkov, un aliat apropiat al lui Navalnîi, a fost ținta unui atac cu ciocanul în apropierea casei sale din Vilnius, Lituania, unde trăiește în exil. Autoritățile poloneze au arestat trei persoane în legătură cu atacul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel