Premierul britanic, David Cameron: Națiunile Unite au dezamăgit întreaga lume

David Cameron
David Cameron

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a declarat că Națiunile Unite ”au dezamăgit întreaga lume” în ceea ce privește Siria, găsindu-le ca principale vinovate pentru acest lucru pe Rusia și China, scrie Agerpres.

Prim-ministrul britanic condamnă  Rusia și China că nu au susținut acțiunile luate pentru sancționarea regimului condus de Bashar al-Assad. ”Mi-e teamă că Naţiunile Unite au dezamăgit lumea. Şi aceasta s-a întâmplat în mare parte din cauza a doi membri permanenţi, China şi Rusia, care nu au fost dispuşi să sprijine o rezoluţie fermă care să condamne ceea ce Assad a făcut poporului său”, a precizat liderul conservator cu ocazia primei sale vizite în Emiratele Arabe Unite.

David Cameron a subliniat că țările asemenea Marii Britanii trebuie să colaboreze în continuare pentru ajutarea poporului sirian. ”Ţări cu vederi asemănătoare precum ţările noastre două (Marea Britanie şi EAU) ar trebui să continue să colaboreze în vederea ajutării poporului sirian în încercarea de a-l înlătura pe acest dictator brutal care omoară atât de multă lume”, a declarat David Cameron în faţa unor studenţi reuniţi la Universitatea Zayed din Abu Dhabi.

Revoltele din Siria au început în martie 2011 și au produs, potrivit diferitelor estimări, 20.000 de victime. Occidentul dorește o retragere a regimului președintelui Bashar al-Assad, în timp ce Rusia și China încearcă să prevină orice fel de intervenție externă în Siria. Cele două țări motivează că atât regimul lui Bashar al-Assad, cât și opoziția, sunt vinovațe pentru vărsările de sânge.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel