Premieră în București: Unde se reabilitează termic gratuit CASELE

Foto: simplybucharest.ro
Foto: simplybucharest.ro

A fost o întâlnire importantă, miercuri. S-a discutat despre un program pilot de reabilitare termică gratuită a caselor. 

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, s-a întâlnit, miercuri, cu o delegaţie a Băncii Europene de Investiţii (BEI), principalul subiect abordat fiind definirea unui program pentru reabilitarea termică a caselor, care va fi gratuită.

"În perioada următoare, o echipă de specialişti din cadrul Primăriei Sectorului 1, va defini un program pilot pentru aproximativ 10-15 case din categorii diferite - regim de înălţime, formă în plan, elemente arhitecturale deosebite - pentru a stabili categoriile de lucrări ce pot fi finanţate în viitorul program de către BEI. Menţionăm faptul că aceste lucrări vor fi finanţate atât din bugetul local al Sectorului 1, cât şi din parteneriatul cu BEI, astfel încât reabilitarea termică a caselor să fie gratuită pentru toţi locuitorii Sectorului 1", a informat Biroul de presă al Primăriei Sectorului 1.

La blocuri reabilitate termic, lifturi noi

Cele două părţi au discutat şi despre continuarea parteneriatului BEI cu Sectorul 1 privind finalizarea programului de reabilitare termică a blocurilor, inclusiv includerea unor măsuri suplimentare de eficienţă energetică, prin montarea de panouri solare pentru apă caldă menajeră şi curent electric. Se va analiza şi posibilitatea înlocuirii lifturilor din blocurile reabilitate termic cu unele noi, pentru a creşte siguranţa locatarilor şi a reduce costurile lunare la plata întreţinerii, a menţionat sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel