Prejudiciu uriaș la Ocolul Silvic Sibiu. Contracte încheiate ”pe picior”

Prejudiciu uriaș indentificat la Ocolul Silvic Sibiu după ce Garda Forestieră din Brașov a demarat ample acțiuni de verificare. 

Conform Gărzii Forestiere din Brașov, ca urmare a prejudiciului mare identificat la Ocolul Silvic Sibiu – proprietatea U.A.T. Boița, s-a inițiat un plan de control imediat după finalizarea raportului de control, în baza căruia a început verificarea a 10 agenți economici, care au avut legături comerciale cu exploatările forestiere din zona respectivă.

Agenții economici ar fi încheiat contracte de achiziție masă lemnoasă pe picior încheiate cu DS Sibiu – proprietatea U.A.T. Boița, în perioada anilor 2014-2018.

Inspectorii Gărzii Forestiere Brașov au confiscat faptic un volum de 32,44 mc de lemn rotund rășinoase și lemn foc Fag. De asemenea s-a procedat la confiscarea valorică a 3.177 mc materiale lemnoase, având o valoare totală de 1.138.677 lei.

Sancțiuni drastice pentru agenții economici

În urma neregulilor descoperite s-au aplicat agenților economici 14 sancțiuni contravenționale în cuantum de 124.000 lei.

În perioada imediat următoare, Garda Forestieră Brașov va intensifica controalele în județul Sibiu pentru verificarea respectării legislației silvice în vigoare.


Citește și:

Kovesi, în fața judecătorilor. ÎCCJ decide ridicarea controlului judiciar

Truc genial pentru o mămăligă fără cocoloașe. Secretul gospodinelor desăvârșite

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel