Portugalia susține aderarea României la Schengen

schengen
schengen

Ministrul portughez de interne Miguel Macedo sprijină aderarea României la spațiul Schengen, la Consiliul JAI din septembrie.

În cadrul vizitei sale din Portugalia, ministrul român de interne Ioan Rus, a precizat că România a îndeplinit toate condițiile pentru aderare. "Avem cea mai modernă frontieră, asigurată de specialişti foarte bine pregătiţi şi echipamente performante. Sperăm ca la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din septembrie să avem o decizie favorabilă cu privire la acest dosar. Aderarea României la spaţiul Schengen nu este apanajul unui partid politic, ci dreptul cetăţenilor români", a declarat Rus.

Potrivit unui comunicat de presă, oficialul portughez și-a manifestat sprijinul cu privire la aderarea României la spațiul Schengen, urmând a susține această decizie la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din septembrie.

Ioan Rus a apreciat ca oportună completarea cadrului juridic bilateral, prin încheierea Acordului româno-portughez de cooperare în combaterea criminalităţii organizate, a traficului ilicit de stupefiante, substanţe psihotrope şi precursori, a terorismului şi a altor infracţiuni grave, ce constituie un element important în dezvoltarea cooperării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel