Portarul-golgheter Rogerio Ceni este noul antrenor al echipei Cruzeiro

Rogerio Ceni, portarul cu cele mai multe goluri marcate din istoria fotbalului, a fost numit în funcţia de antrenor al echipei braziliene de fotbal Cruzeiro Belo Horizone, în locul fostului selecţioner al Braziliei, Mano Menezes, informează AFP.

Ceni (46 ani) a înscris 131 de goluri pe parcursul carierei sale (69 din penalty, 61 din lovituri liberi şi unul din acţiune). În sezonul trecut, el a pregăti formaţia Fortaleza, pe care a ajutat-o să promoveze în prima ligă braziliană.

Cruzeiro se află în prezent pe locul 17 (retrogradabil) în "Brasileirao", divizia de elită a campionatului brazilian, cu un singur succes în ultimele 18 meciuri disputate în toate competiţiile.

Mano Menezes se afla din 2016 la cârma grupării din Belo Horizonte, fiind cel mai longeviv antrenor al unui club din primul eşalon.

Rogerio Ceni a condus-o pe Fortaleza de la finele lui 2017, revoluţionând total funcţionarea acestui modest club din Ceara, un stat sărac din nord-estul Braziliei, care a revenit în elită pentru prima oară din 2006.

Goalkeeper-ul a avut prima sa experienţă ca antrenor în 2016, la Sao Paulo FC, echipa la care şi-a petrecut întreaga carieră de jucători, fiind concediat însă după numai şapte luni, din cauza rezultatelor modeste.

O dezamăgire cruntă pentru cel care a disputat 1.237 de meciuri pentru acest club, stabilind un record mondial al partidelor jucate în tricoul aceleiaşi formaţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel