Ponta va face public, miercuri, Pactul de Coabitare cu Băsescu

ponta-basescu-dc
ponta-basescu-dc

Pactul de Coabitare care a fost semnat la ceas de taină, în urmă cu o săptămână la Palatului Cotroceni, între Victor Ponta și Traian Băsescu, va fi făcut public în cursul zilei de miercuri de către premierul desemnat.  Potrivit premierului, documentul va fi făcut public după anunţul oficial al componenţei noului Guvern.

"Mâine vom face public acordul, după ce anunţăm componenţa Guvernului", a precizat Ponta, la B1 TV, adăugând că Băsescu i-a propus încă din septemebrie "o formă de acord", însă, documentul nu a apucat să fie finalizat.

 Întrebat dacă ştia că va fi desemnat premier încă de miercurea trecută, atunci când a semnat acordul cu preşedintele, ponta a răspuns: "Câtă vreme eu am semnat ca premier, ştiam că voi fi desemnat premier".

 Întrebat dacă, ulterior, el a fost cel care a reluat discuţia sau tot preşedintele a avut iniţiativa, Ponta a spus: "Nu, repet, în aceste moduri...nu directe".

 Ponta a mai spus că Traian Băsescu i-a transmis, ulterior, când se vor vedea. Premierul a adăugat că a solicitat că alături de el să mai vină Crin Antonescu şi Liviu Dragnea.

 Întrebat dacă Traian Băsescu a cerut prezenţa lui Dragnea, Ponta a spus: "Preşedintele în niciun caz. Preşedintele mi-a spus când ne vedem. Eu am comunicat că vreau neapărat să fiu însoţit şi de alte persoane, eu mă gândeam în primul rând la Crin Antonescu şi la Livu Dragnea şi mi-a spus, sigur, că da, dacă doreşti, veniţi toţi trei".

 Ponta a evitat să precizeze dacă el a scris acordul, precizând însă că toate acordurile, inclusiv cel al USL, au fost scrise de el. "Dacă vreţi să ştiţi că toate acordurile, acordul USL, toate sunt scrise de mine, le am aici în IPad, eu sunt cel care scriu documentele - probabil şi profesia mea şi pregătirea juridică - eu sunt cel care scriu documente, sau le corectez", a spus Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel