Ponta: "Situația este cumplită". La ce se referă

ponta
ponta

Premierul Victor Ponta a explicat că situația bancară din România este cumplită și că băncile au căzut din extrema în care ofereau credite cu buletinul în extrema în care nu mai oferă credite și se transformă în agenții imobiliare. Practic, premierul subliniază necesitatea ca băncile să ofere credite și se așteaptă ca CEC-ul, bancă românescă, să ajute IMM-urile.  

 "Cea mai mare problemă: am căzut dintr-o extremă în alta. Dacă până în 2008, nu doar România, peste tot, America, Europa, creditele se dădeau la oricine şi oricum, după criza financiară am căzut în extrema cealaltă, în care cel mai greu lucru din lume este să vă dea cineva un credit şi cel mai rapid lucru pe care-l face banca este să vină să vă execute. Băncile s-au transformat în agenţii imobiliare, în vânzări de autoturisme, de active ale dumneavoastră. Când vă duceţi însă să cereţi un credit, situaţia este cumplită", a explicat premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax. El a participat la lansarea Cartei albe și a vorbit cu reprezentanți ai Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (IMM).

Premierul a declarat că Guvernul nu poate influența sistemul bancar și a precizat că se așteaptă ca CEC-ul, bancă românească, să sprijine micile întreprinderi. El a specificat că, indirect, Guvernul a încercat să ajute IMM-urile prin împrumutul de pe piețele externe. Victor Ponta a adăugat că o altă resursă importantă este absorția fondurilor europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel