EXCLUSIV  Ponta, pentru prima dată de acord cu Băsescu: Iohannis nu va respecta votul

Fostul premier Victor Ponta a mărturisit, luni, la o zi după alegerile locale din România, că pentru prima dată în viața sa este de acord cu ceea ce a declarat fostul președinte Traian Băsescu în ceea ce îl privește pe succesorul său la Palatul Victoria, Klaus Iohannis.

În contextul unei discuții privind previziunile sale pentru alegerile parlamentare, având în vedere scorul obținut de PSD la scrutinul electoral din 5 iunie, Victor Ponta a precizat la interviul DC NEWS LIVE: "Sunt de acord o singură dată în viața mea cu ce a zis Traian Băsescu ieri și anume că dl Iohannis nu va respecta votul. Traian Băsescu a spus «Va fi mai rău decât mine». Traian Băsescu avea totuși, în toată răutatea lui, o chestie de patriotism. Dl Iohannis este total paralel cu ce e bine pentru România", a afirmat fostul premier. 

Întrebat punctual dacă spune că președintele Iohannis nu va respecta votul din noiembrie, Victor Ponta a subliniat: "Îmi este teamă. Eu nu văd în viitor, dar, la comportamentul domniei sale, va folosi instrumentele pe care le are, nu vorbesc de cele constituționale, vorbesc de cele de putere, ca să nu accepte votul.

[citeste si]

Oricum în 2019 nu va mai fi reales, deci nu cred că îl interesează foarte tare partea de alegeri din 2019 și îl interesează să țină doar puterea într-un fel sau altul. Dar votul va merge în direcția unei majorități PSD, ALDE, UNPR și faptul că ALDE a obținut în București și în țară peste 5% e lucrul cel mai important din punctul de vedere al construcției pentru toamnă", a adăugat fostul premier.

Totodată, Ponta a vorbit și despre UNPR, arătând că, în opinia sa, partidul condus de Oprea și ulterior de Steriu a fost un partener foarte loial, acesta fiind, probabil, și motivul care le-a adus o parte de probleme. "Atât cât au ei, 1-2-3-4%, faptul că se adaugă PSD e un câștig și au niște parlamentari foarte buni, oameni de bună calitate", a conchis Victor Ponta.

Declarațiile lui Victor Ponta de la minutul 23:30 

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel