Ponta: Nu infirm și nu confirm că ambasada SUA va închiria Vila Dante

Vila Dante
Vila Dante

Vila Dante, administrată de Regia Patrimoniului și Protocolului de stat, va fi închiriată începând de miercuri sau joi unei ambasade importante. Premierul Ponta a precizat că este vorba despre reprezentanța diplomatică a unei țări ”foarte prietene” României, dar că nu infirmă și nici nu confirmă că este vorba despre ambasada SUA.

Victor Ponta a anunțat încă de la începutul lunii noiembrie că se negociază închirierea vilei unei ambasade, pentru o chirie lunară de peste 20.000 de euro. ”Am evaluat cât ar costa chiria lunară pe care RA-APPS doreşte să o încaseze – e vorba de o chirie semnificativă, pentru că, totuşi, e o vilă în zona zero a Bucureştiului – şi avem deja negocieri cu una dintre ambasade pentru a o închiria şi statul român, Guvernul şi bugetul ţării să beneficieze de chiria lunară în urma acele vile”, spunea premierul, pe 8 octombrie, în emisiunea “Subiectiv”, de la Antena 3.

Potrivit Mediafax, Vila Dante a fost trecută de Guvern din domeniul public în cel prival al statului. Astfel că, imobilul aflat în baza de protocol, va putea fi închiriat sau vândut, operațiuni argumentate prin eliminarea pierderilor și creșterea veniturilor RA-APPS.

Președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta au creat scandal pe marginea subiectului Vilei Dante în vara trecută, dar și acum o lună. Prim-ministrul îl acuza pe șeful statului la începutul lui octombrie că se folosește de vila de protocol, iar Administrația Prezidențială răspundea că membri ai Guvernului organizează ”chermeze” în clădirea din Capitală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel