Ponta, atac la Băsescu: A avut nesimțirea să-l sune pe Brădișteanu pentru a merge la Cioabă

Atac fără precendent al lui Victor Ponta la adresa lui Traian Băsescu, după ce președintele statului a avut "nesimțirea"  să-i telefoneze medicului Șerban Brădișteanu pentru a-l ruga să merargă în Antalya să-l vadă pe Regele Florin Cioabă. Ponta amintește de dosarul penal făcut medicului Brădișteanu de DNA pentru favorizarea lui Adrian Năstase.

Aflat la Suceava, Ponta a comentat intervenţia lui Traian Băsescu la medicul Brădişteanu. "Deci Băsescu i-a făcut dosar penal şi acum l-a rugat să meargă în Turcia. Mă bucur că nu are termen la tribunal, că trebuia să meargă la tribunal, unde i-a făcut Băsescu dosar penal. Apropos de ticăloşie şi tupeu", a spus primul-ministru.

 Acesta a spus că telefonul dat de către Băsescu lui Brădişteanu denotă arată "nesimţire"."După ce-i faci dosar penal unuia dintre cei mai buni medici din România, mai ai și nesimțirea să-l suni la telefon să-l rogi să ajute pe cineva," a declarat, vineri premierul Victor Ponta.

Medicul Șerban Brădișteanu a fost acuzat  și trimis în judecată de DNA pentru favorizarea infractorului, după tentativa eșuată de suicid a lui Adrian Năstase. Anchetatorii au susținut că Brădișteanu s-a folosit de autoritatea  și specialitatea sa pentru a-l interna pe Năstase în secția   pe care o coordona, deși diagnosticul nu impunea acest lucru.

Mădălin Voicu: Băsescu este unul dintre jmecherii politicii românești

Deputatul Mădălin Voicu a declarat, pe marginea acestui subiect, că "Traian Băsescu l-a rugat în mod omenesc, nu dându-i dispoziție sau recomandându-i imperativ deplasarea domniei sale în Antalya la cazul Cioabă. Pe de altă parte, Victor Ponta are perfectă dreptate, numai dacă politic, Ponta a avut o reacție firească, din punct de vedere omenesc cred că oricne dacă s-ar fi solicitat deplasarea medicului Brădișteanu în Antalya era o chestiune care făcea parte mai mult din zona emoțională".

"Traian Băsescu uită de fiecare dată când este vorba despre lucrurile  care țin de imaginea lui, de compromisurile pe care le face, divagările de la o direcție clară. El folosește și politic ca o chestiune care să-i aducă eventual un avantaj în puncte, crezând că dacă l-a rugat pe profesorul Brădișteanusă se ducă în Antalya o să îl voteze țiganii. Asta este o speculație ieftină. Sigur, în cazul ăsta îi dau dreptate lui Victor Ponta care aduce aminte nouă, dar și lui Traian Băsescu că atunci când a fost cazul Năstase, profesorul Brădișteanu nu numai că a fost acuzat, dar era la un pas să fie și condamnat. Dacă jucăm cu măsuri duble, Traian Băsescu este unul dintre jmecherii politicii românești care    știe să profite de fiecare lucru în parte ținând cont de niște amănunte pe  care unora dintre noi ne scapă".

Traian Băsescu este malefic, spune Codrin Ștefănescu

Codrin Ștefănesu a declarat la rândul său că "Victor Ponta nu a fost dur. Trebuie spus că Traian Băsescu este malefic. Adică tu, călăul,  suni victima pe care o anchetezi pentru favorizarea "infractorului Adrian Năstase" să o trimiți peste hotare să salveze viața unui om care îție este ție prieten. Este inimaginabil așa ceva a  declarat Codrin Ștefănescu la RTV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel