Ponta anunță un NOU partid. Chirieac: Acesta este SINGURUL avantaj al său

Vineri, la Parlament, Victor Ponta a spus că peste câteva zile va face marele anunț privind noul său proiect politic.

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat despre șansele de reușită ale acestuia.

"(...) Mă îndoiesc că Victor Ponta va face pragul acela fatidic de 5%. ALDE l-a făcut, dar l-a făcut cu sprijinul PSD, iar Traian Băsescu a avut rămășițele sistemului, plus voturile din Republica Moldova și cu mare greutate a reușit acel 5%, dar acest lucru nu înseamnă că PMP este un partid viabil astăzi când vorbim.

Victor Ponta este un politician cu mari abilități de comunicare. Este un politician puternic, inclusiv de anvergură internațională, dar lucrurile acestea contează mai puțin în România. Contează organizarea și banii, sigur liderul este esențial. Or, în acest moment, Victor Ponta nu cred că va putea să strângă aceste două elemente", a zis Bogdan Chirieac la Antena 3.

"Cât timp PSD este la putere, nu cred că lumea din Parlament va merge cu Victor Ponta. Și ce anume să le ofere Victor Ponta? Am văzut atunci când a picat Guvernul Grindeanu. Doi parlamentari au mers cu dumnealui. Atât. Nu cred că vor pleca mai mulți. Te duci la ce? Poate partidul lui Daniel Constantin să se alăture cu cei câțiva parlamentari. Dar iarăși nu este o chestiune esențială, nu ține de formarea majorității în Parlament, PSD are majoritate astăzi în Parlament. Așa cum ne așteptăm, făcând fotografia la start, Victor Ponta pleacă cu șanse minime pentru a forma un nou partid de succes. Acuzațiile acelea cu via, cu înțelegerile cu "statul de drept" atârnă greu. Are un singur avantaj: faptul că este un foarte bun comunicator. Să vedem dacă acest lucru va fi suficient", a mai spus analistul politic.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel