Ponta a renunțat la titlul de Doctor. Hurezeanu: „O scrisoare cu alonja asta sportivă a domnului Ponta nu ajunge”

Premierul Victor Ponta a anunțat că renunţă la titlul de Doctor în Drept, iar jurnalistul Emil Hurezeanu a comentat marți seara, la Digi 24, decizia premierului.

Teza de doctorat a lui Victor Ponta a fost în centrul unui scandal de plagiat, în urmă cu 2 ani.

„Scandalul s-a consumat, a fost probat pe două coloane, în mod clar. A fost confirmat de comisii neformalizate, dar legitime ale corpului academic. A fost infirmată povestea plagiatului de o comisie a Ministerului Educației”, a spus Emil Hurezeanu.

„Unii tind să creadă că, dacă se iau ușor diplomele de Bacalaureat și chiar doctoratele, totul e posibil într-o astfel de țară și că există o relativizare a răului. În realitate, când e vorba de figura proeminentă a unui prim-ministru, un politician de vârf, președintele partidului de guvernare, nu e indiferent că a plagiat o teză de doctorat sau că este autorul real al acestei teze de doctorat. În urma unor astfel de scandaluri, omologi ai domnului Ponta din clasa politică germană au demisionat în urma certificării plagiatului de către universitate sau cu puțin timp înainte”, a reamintit jurnalistul.

„Există oameni inteligenți, creativi, chiar atunci când copiază, dar există un blam moral, care atunci când este pronunțat trebuie să aibă și efecte. O scrisoare cu alonja asta sportivă, oarecum gratuită, a domnului Ponta nu ajunge”, a apreciat Emil Hurezeanu.

Citește și: Presa străină, despre gestul lui Ponta de a renunța la doctorat

„Nu-i va lua nimeni funcția domnului Ponta din acest motiv. Sunt persoane care l-au acuzat și l-au criticat dur pe Ponta, în urmă cu câțiva ani, și acum salută această reumanizare a personajului din fruntea Guvernului”, a mai spus jurnalistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel