Polonia: Premierul Beata Szydlo, ÎNLOCUIT

Beata Szydlo SUMMIT ROMA
Beata Szydlo SUMMIT ROMA

Vicepremierul Mateusz Morawiecki, ministru de finanțe, o va înlocui pe Beata Szydlo, care a demisionat, în fruntea guvernului conservator naționalist din Polonia, a anunțat joi partidul Lege și Justiție (PiS) aflat la putere, transmite AFP.

 
 

Purtătoarea de cuvânt a partidului, Beata Mazurek, a afirmat că este o schimbare necesară pentru a face față noilor provocări din politica externă și internă, fără să precizeze natura acestora.

"Premierul Beata Szydlo și-a prezentat demisia comitetului politic (al PiS). Aceasta a fost acceptată", a declarat ea presei.

"Comitetul a propus pentru funcția de prim-ministru candidatura vicepremierului Mateusz Morawiecki ", a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Ultimele luni ale anului în curs au adus numeroase schimbări importante în situația internă și internațională, a mai afirmat Beata Mazurek.

"A fost, de asemenea, o evoluție a sarcinilor înscrise în marele nostru proiect pentru schimbări în bine (...) Acești factori au antrenat necesitatea de a corecta componența guvernului, inclusiv conducerea lui", a continuat ea, subliniind că Beata Szydlo va rămâne în cadrul guvernului, relatează Agerpres.

Reamintim că Guvernul de la Varșovia a fost vocal împotriva unei Europe cu mai multe viteze. Premierul Beata Szydlo a făcut un gest care a făcut înconjurul lumii. Ea a ameninţat că nu va semna Declaraţia de la Roma. În momentul semnării Declaraţiei de la Roma, premierul Beata Szydlo a ţinut pentru ceva timp pixul în aer deasupra documentului, afişând în acelaşi timp un zâmbet sugestiv, iar în final l-a semnat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel