Polonia: Amendă de 350 000 de euro pentru o televiziune, ANULATĂ. Au transmis protestele de la Varsovia

Autoritatea poloneză de supraveghere a audiovizualului (KRRiT) a anunţat vineri că a anulat o amendă extrem de criticată de 350.000 de euro împotriva canalului de televiziune TVN24 pentru acoperirea manifestaţiilor organizate de opoziţiei în decembrie 2016, considerată părtinitoare de KRRiT, relatează AFP.

Decizia a fost adoptată miercuri seara, după o lună de negocieri cu TVN24 şi organizaţii mass-media, a declarat preşedintele KRRiT, Witold Kolodziejski, pentru cotidianul Rzeczpospolita.

El a anunţat de asemenea elaborarea, în cooperare cu reprezentanţi ai mass-media, a unui cod de conduită mediatic, în condiţiile în care scena politică poloneză este profund divizată.

Amenda care viza TVN24, aparţinând grupului american Scripps Networks Interactive, a provocat o reacţie fermă din partea Departamentului de Stat al SUA, care şi-a exprimat 'îngrijorarea', estimând că sancţiunea 'pare să submineze libertatea presei în Polonia'.

KRRiT a reproşat TVN24 că 'nu a informat telespectatorii că manifestaţiile din perioada 16-18 decembrie din faţa parlamentului au fost interzise şi a făcut apel la participare deşi mitingul fusese declarat ilegal', a precizat atunci pentru AFP purtătoarea de cuvânt al KRRiT, Teresa Brykczynska.

'Pluralismul informaţiei nu a fost respectat (...) s-a creat un climat de tensiune şi de ameninţare', a spus ea.

Potrivit TVN24, 'acuzaţiile formulate de KRRiT s-au bazat pe un raport lipsit în mare parte de obiectivitate şi de rigoare, redactat (...) de o persoană apropiată' grupului catolic naţionalist al părintelui Tadeusz Rydzyk, fondatorul Radio Maryja.

După sosirea la putere a Partidului Lege şi Justiţie (PiS, conservator) în octombrie 2015, confruntarea a devenit permanentă şi uneori violentă între mass-media apropiată de opoziţie şi cea publică, în special canalul de ştiri TVP Info, adesea acuzat de oponenţii săi de propagandă guvernamentală, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel